Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kijelenthetjük, amit eddig is mindenki sejtett: Merkel kimaxolta a hiteltelenséget

Forisek Ádám

2017.08.23. 09:58

Az "esõ után köpönyeg" minõsített esete a német kancellár, aki szerint szigorúbban kell ellenõrizni a "bevándorlókat" az elmúlt napok terrortámadásai után.
BERLIN, 09:58

Az "eső után köpönyeg" minősített esete a német kancellár, aki szerint szigorúbban kell ellenőrizni a "bevándorlókat" az elmúlt napok terrortámadásai után.

A német szövetségi parlamenti választások már a spájzban vannak, és mindenki Angela Merkel pártját tartja esélyes befutónak. Kérdés azonban, hogy mégis mit fog megtartani az ígéreteiből, ha ismét bizalmat szavaznak neki a választók, hiszen az eddigi pályafutása során ugyanis olyan kuszaságot produkált az álláspontjaiból, hogy még a gordiuszi csomót is könnyebben ki lehetne bogozni.

 

Az egész a migránsválság kezdetén tanúsított nyitott kapus politikával, a Willkommenskulturral kezdődött. A német állami vezetés még a nyilvánvaló cenzúrától sem riadt vissza, hogy az állítólagos bevándorlókról pozitív képet fessen. 

Aztán természetesen jött a pofára esés, akkor még a hamburgi merénylet miatt.

Ezután pedig a barcelonai terrortámadás tett be a német kancellárnak. Ez a tragédia ugyanis ismét nem tett jót Merkel migránspárti narratívájának, ezért itt még óvatoskodott, és szimplán csak "visszafogott kampányt" kért a szeptemberi választásokra.

Röviddel a spanyolországi események után azonban késelés történt Finnországban, és úgy tűnik, hogy Merkel pálfordulást hajtott végre. Azért csak "tűnik", mert hiába állította azt, hogy van összefüggés a terrorizmus és a bevándorlás között, hiába kell szerinte szigorúbban ellenőrizni a "bevándorlókat és menekülteket", ha egyszer azt mondta, továbbra is jó döntés volt beengedni a migránsokat 2015-ben.

Ha tehetnénk egy kijelentést, amivel mindenki egyetértene, akkor az nem lenne más, mint hogy Merkel igencsak keresztbe tett saját magának a migránspolitikájával, aminek eredményeképp igencsak megtépázott hitelességgel kezdhet neki a szeptemberi választásoknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Újabb szankciókkal sújtotta az Egyesült Államok a Wagner orosz fegyveres csoportot

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma csütörtökön újabb szankciókkal sújtotta az ukrajnai harcokban is jelentős szerepet vállaló, jelentős nemzetközi bűnszervezetnek minősített Wagner orosz katonai magáncéget.

Jair Netanjahu: A „sorosozás” nem antiszemitizmus

A „sorosozás” nem antiszemitizmus – jelentette ki Jair Netanjahu kolumnista, rádiós műsorvezető, izraeli politikai influenszer a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának második napján, csütörtökön Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére