Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kijárási korlátozás: Putyin hosszabbít, a portugál elnök nem

888.hu

2020.04.28. 18:05

Május 11-ig meghosszabbította Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden az egész Oroszországra érvényes kényszerszabadságot. Portugáliában viszont május 2-án véget ér az egészségügyi vészhelyzet.

A régiók vezetőivel folytatott videokonferencián Putyin elrendelte, hogy május 5-ig dolgozzák ki a kijárási korlátozások május 12-én kezdődő, fokozatos feloldására vonatkozó javaslatokat.

Putyin, aki április 2-án először április 8-ig, később pedig a hónap végéig rendelt el kényszerszabadságot, hangsúlyozta, hogy Oroszországban a járvány még nem tetőzött, és a koronavírus elleni harc nehéz szakaszához érkezett.

Portugália nem hosszabbítja meg a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett, május 2-án véget érő egészségügyi vészhelyzetet, a kormány más eszközöket vet be a kór elleni küzdelemben – jelentette be Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök kedden egy egészségügyi szakemberekkel tartott tanácskozást követően. Ami fontos ebben az új fázisban, hogy

a portugálok tudják, hogy a járvány megfékezése továbbra is fontos szerepet játszik, így apró lépésekben kell haladnunk és állandóan felülvizsgálni a körülményeket

– mondta Sousa. Hangsúlyozta, egyes korlátozásokat továbbra is fenn fognak tartani. „Az egészségügyi vészhelyzet vége nem jelenti a járvány, illetve az ellenőrzések végét” – tette hozzá.

Portugália március 18-án hirdetett veszélyhelyzetet a világjárvány miatt és szigorú kijárási korlátozásokat vezetett be. Bezáratták az iskolákat, éttermeket, szórakozóhelyeket. A körülbelül 10 milliós lakosságú dél-európai országban eddig csaknem 24 322 igazolt esetet és 948 halottat regisztráltak. A hatóságok közlése szerint a járvány március végén tetőzött az országban, ahol a világon kiemelkedőnek számító 370 ezer koronavírustesztet hajtottak végre március 1-je óta.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) elemzése szerint a pandémia miatt az idén 8 százalékkal zsugorodhat a portugál gazdaság.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére