Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült, hogy Soros pénzeli az antiszemita, Izrael-ellenes bojkottmozgalmat

Vincze Viktor Attila

2019.03.05. 13:06

Az antiszemitizmus ellen az Egyesült Államokban fellépõ Zachor Legal Institute közlése szerint Soros György amerikai milliárdos Nyílt Társadalom Alapítványok nevû hálózata az egyik legfõbb finanszírozója és szervezõje az Izrael és izraeli cégek ellen meghirdetett antiszemita nemzetközi kereskedelmi bojkottmozgalomnak.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy az önmagát ateistának valló Soros György számos szervezetén keresztül támadja a vallásos izraeli kormányt, a vallásos zsidó pártokat és szervezeteket egyaránt.

Most azonban az amerikai sajtó arról számolt be, hogy az Izrael állam elleni antiszemita indíttatású gazdasági akciók ellen fellépő think tank, a Zachor Legal Institute nevű jogi tanácsadó és érdekképviseleti szervezet bizonyítékokat talált arra, hogy Soros hálózata, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) a legfőbb finanszírozója az izraeli cégek ellen meghirdetett nemzetközi és amerikai kereskedelmi bojkottmozgalomnak. 

Mint kiderült, a Soros-hálózat csak 2015 és 2017 között 300 ezer dollárt adott az Izrael-ellenes bojkottot szervező, antiszemita EIRIS Alapítványnak a "megszállt területeken folytatott üzleti tevékenységek" részletes adatbázisának elkészítésére.

Az adatbázis listázási gyakorlata szerint pedig az Oroszország által megszállt Krím félsziget mellett "az Izrael által megszállt palesztin területeken" üzleti tevékenységet folytató cégek sem etikusak. 

A Zachor Legal Institute megállapításai szerint az önmagát álszent módon filantróp milliárdosnak nevező Soros az EIRIS-en keresztül valójában kőkemény politikai célokat valósít meg úgy, hogy azt megtévesztő módon a vállalatok körében manapság népszerű társadalmi felelősségvállalás, valamint etikus üzleti befektetési tanácsadás álcája mögé bújva teszi meg. 

Az EIRIS Alapítvány a saját promóciója szerint csupán „ingyenes és objektív információt nyújt az etikai pénzügyekről és a vállalati tevékenységekről”. Az EIRIS saját magáról egy olyan jótékonysági szervezetként számol be, amelynek célja, hogy „felelősségteljes” üzleti és befektetési vállalkozásokkal, az etikusabbnak tartott üzleti gyakorlatokkal és a társadalmi igazságossággal segítse a vállalatokat.

A Zachor Legal Institute think tank szerint azonban a Soros által pénzelt EIRIS legfőbb tevékenysége és célfeladata valójában gyakorlatilag csak abból áll, hogy hivatkozási alapot szolgáltat az antiszemita Izrael-ellenes nemzetközi gazdasági bojkottmozgalom, a BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) számára. 

A Sorost antiszemita nemzetközi üzleti beavatkozások pénzelésével támadó Izrael-párti jogi szervezet szerint az amerikai milliárdos – ahogy minden más ügyben, úgy ebben az Izrael-ellenes akciójában is – gátlástalan módon kettős mércét alkalmaz.

A hitelességre már nem túl sokat adó Soros-hálózat ugyanis az általa finanszírozott ERIS Alapítvánnyal közösen nemrég beszállt a brit-francia résztulajdonú Vigeo-Eris nevű szervezetnek a létrehozásába, amelynek a feladata a Nyugat-Szaharát illegálisan megszálló Marokkó kormányával való együttműködés. 

Ezek szerint tehát Soros György hálózata pusztán a milliárdos befektető aktuális politikai érdekeitől függően egyszerre képes támogatni és elítélni is a világ legkülönbözőbb területeit érintő megszállásokat, valamint területfoglalásokat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Töretlen Tarlós István előnye

Töretlen Tarlós István előnye

A Századvég legfrissebb felmérése szerint az őszi önkormányzati választás jelenlegi főpolgármester-jelöltjei közül a kormánypárti Tarlós Istvánra szavaznának a legtöbben.

Századvég: akár újra elérheti az 5 százalékot a gazdasági növekedés

Javította növekedési várakozásait a Századvég Gazdaságkutató Zrt., kedvező esetben azt sem tartják kizártnak, hogy idén is megközelítse, sőt elérje az 5 százalékot a magyar gazdaság bővülési üteme.

Azzal vádolják a Párbeszédet, hogy megpróbált manipulálni egy közvélemény-kutatást

Azzal vádolják a Párbeszédet, hogy megpróbált manipulálni egy közvélemény-kutatást

A balliberális pártok összefogásának az erősödése helyett, egyre csak mélyül a szakadék az MSZP-P és a DK-Momentum párosai között. Legújabb fejleményként a ballib pártok már nem csak az egymással megkötött megállapodásaikat nem tartják be, de most már a saját közvélemény-kutató cégeikben sem bíznak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére