Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült, hogy Sadiq Khan teljesen önkényesen áll a szólásszabadsághoz

Forisek Ádám

2018.07.15. 16:40

Trump londoni látogatása során egy Brexit-párti csoport az amerikai nagykövetségnél szeretett volna felvonulni és kifejezni támogatásukat az amerikai elnök iránt, ám ebben a Sadiq Khan alá tartozó londoni rendõrség megakadályozta õket. A csavar a történetben az, hogy Khan viszont a Trump-ellenes tüntetésre gond nélkül rábólintott, "szólásszabadságra" hivatkozva.

Trump londoni látogatása során egy Brexit-párti csoport az amerikai nagykövetségnél szeretett volna felvonulni és kifejezni támogatásukat az amerikai elnök iránt, ám ebben a Sadiq Khan alá tartozó londoni rendőrség megakadályozta őket. A csavar a történetben az, hogy Khan viszont a Trump-ellenes tüntetésre gond nélkül rábólintott, „szólásszabadságra” hivatkozva.

Az amerikai elnökkel szimpatizáló tüntetők egy „Welcome Trump” nevű rendezvényre gyűltek volna össze a londoni amerikai nagykövetség elé, majd terveik szerint csatlakoztak volna a Tommy Robinson kiszabadítását követelő megmozduláshoz.

Ebben azonban megakadályozta őket a londoni rendőrség, mégpedig a közrendről szóló törvényre hivatkozva. A törvény vonatkozó szekciója alapján egyszerűen megtiltották a demonstrációt, tehát ha a Trump-pártiak közül három vagy több ember az amerikai nagykövetség elé vonult volna, letartóztathatták volna őket.

A csavar a dologban az, hogy erről mindent tudott a muszlim polgármester. Hiszen a rendőrség oldalán olvasható, fekete-fehér betűkkel, hogy a polgármester felelős a londoni rendőrségi és bűnügyi prioritások kialakításáért.

Ez viszont azért igazán érdekes, mert nem sokkal az amerikai elnök látogatása után Khan egy BBC-interjúban a következőket mondta:

A városunkban, csakúgy, mint az USA-ban, történelmi hagyománya van a gyülekezéshez, a szólásszabadsághoz való jognak, és annak is, hogy ezeket a jogokat csorbíthatjuk, ha fennáll a jogsértés veszélye.”

Azt sajnos nem lehet tudni, hogy Sadiq Khan vajon milyen objektív mérce alapján döntötte el, hogy a Trump-pártiaktól megvonja jogaikat, míg például az igen megkérdőjelezhető színvonalú Trump-ellenes tüntetésnél semmi jogsértő fenyegetést nem látott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére