Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült, hogy a német bírák a migránsokat enyhébben büntetik

888.hu

2018.05.08. 10:58

Fiatalkorúként áll majd a bíróság elé az az afgán menedékkérõ, aki tavaly decemberben több késszúrással megölt egy német lányt Kandelben. Így ugyanis tízéves börtönbüntetéssel megúszhatja, nagykorúként viszont akár életfogytiglant is kaphatna.
BERLIN, 10:58

Fiatalkorúként áll majd a bíróság elé az az afgán menedékkérő, aki tavaly decemberben több késszúrással megölt egy német lányt Kandelben. Így ugyanis tízéves börtönbüntetéssel megúszhatja, nagykorúként viszont akár életfogytiglant is kaphatna.  

Egy német ügyvéd az M1-nek azt mondta, hogy Németországban a bírák egy része kettős mércével mér: enyhébb büntetést szab ki a migránsokra, mint a németekre.

A német sajtóban többnyire fehér inges fotók jelentek meg Abdul Mobinról, aki tavaly decemberben több késszúrással meggyilkolt egy 15 éves német lányt a Rajnda-vidék-Pfalz tartománybeli Kandelben. 2016 áprilisában kísérő nélküli kiskorúként, fiatalkorúként érkezett Németországba – így tájékoztatták a sajtót a bűncselekmény elkövetése után.

Abdul a nyomozóknak azt mondta: 14 éves volt, amikor Németországba jött. Egy orvosi szakvélemény ugyanakkor igazolta: 2017-ben – a gyilkosság elkövetésekor – már legalább 20 éves, vagyis nagykorú lehetett. Sajtóértesülések szerint mégis fiatalkorú vádlott ügyében indított eljárást a landaui bíróság. Így tíz év börtönnel megúszhatja a gyilkosságot, míg nagykorúként akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphatna.

Németországban elég súlyos a helyzet

Egy algériai menedékkérő, Abel S. két hónapon belül hat különböző bűncselekményt követett el Németországban: lakásokba tört be, emberekre is rátámadt, egy parkban leütött egy férfit, hogy elvegye a pénztárcáját, egy másik áldozatának pedig késsel csúfította el az arcát.

A zwickaui bíróság másodfokon arra hivatkozva mérsékelte a korábban kiszabott büntetést, hogy a migráns érzékeny a fogva tartásra, mivel külföldi és nem beszél jól németül. „Nálunk a járásban egy-két német–arab tolmács van, közben naponta két-három migráns ügyét tárgyalja a bíróság – mondta egy ügyvéd az M1-nek. Arról is beszélt: gyakran egy nem felesküdött tolmácsot kell behívni, hogy a tárgyalást lefolytathassák.

Ursula Bieser szerint a bírák egy része különbséget tesz a német és a migrációs hátterű vádlottak között. A migránsok enyhébb büntetést kapnak, mivel nem beszélnek németül, nem ismerik a helyi kultúrát és a jogszabályokkal sincsenek tisztában.

Az ügyvéd szerint a bírósági ítéleteknél problémát jelent az is, hogy a börtönök tele vannak Németországban, a fogvatartottak több mint fele migrációs hátterű.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére