Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kicsúszott Merkelék kezébõl az irányítás

Nagy Gábor

2017.01.29. 17:58

2015-ben, amikor több százezer migráns érkezett ellenõrizetlenül Németországba, hatalmas hibát követett el a berlini kormány - ismerte el a nyitott ajtók politikáját bíráló Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter (CDU) a Welt am Sonntag címû német hétvégi lapnak.
BERLIN, 17:58

2015-ben, amikor több százezer migráns érkezett ellenőrizetlenül Németországba, hatalmas hibát követett el a berlini kormány – ismerte el a nyitott ajtók politikáját bíráló Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter (CDU) a Welt am Sonntag című német hétvégi lapnak.

Kicsúszott a berlini kormány kezéből az irányítás 2015-ben, amikor több százezer migráns érkezett ellenőrizetlenül Németországba. A kereszténydemokrata Schäuble szerint a hibát azóta igyekszik helyrehozni a kormány.

Mi, politikusok is emberek vagyunk, mi is hibázunk, [...] de az a legkevesebb, hogy tanulunk a hibáinkból"

– nyilatkozta a pénzügyminiszter.

Schäuble úgy gondolja, hogy Németország a többi európai uniós országhoz képest magas szociális juttatásai miatt vonzó a migránsok és menedékkérők számára. A politikus szerint az anyagi alapú országválasztást azzal lehetne kiküszöbölni, ha sikerülne megegyezni

a többi uniós országgal a szociális juttatások közös, egységes színvonaláról. Németországban ez eddig tabu volt."

(Reuters, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére