Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kicsit sokáig tartott, de a svédeknek is leesett, hogy a radikális iszlám bizony rossz dolog

Tokaji Gergő Máté

2019.08.06. 20:30

Többéves távollét után visszatért volna a józan ész a skandináv országba?

A svéd National Defence College tanulmányt készít az országban tapasztalható szalafista aktivitás hatásairól. A szalafizmus az iszlám egyik szélsőséges formája, mely gyakran összefüggésben áll a terrorista cselekményekkel.

A 2021-ig tervezett vizsgálat során az ország olyan városait keresik fel, melyekben a megszokottnál magasabb radikális iszlamista aktivitás tapasztalható. A kutatók szerint a rendőrség által „sebezhetőnek” vagy „különösen sebezhetőnek” minősített területeket is megvizsgálják, azaz a no-go zónákat, ahol a munkanélküliség és a bűnözés sokkal magasabb, mint az országos átlag.

Az ország egyik leghírhedtebb no-go zónájában, a malmői Rosengardban év elején még arról szóltak a hírek, hogy az Iszlám Állam tagjai, akik a Közel-Keletről tértek vissza Svédországba, fiatalokat próbáltak toborozni, majd márciusban mi is beszámoltunk arról, hogy az UPS nevű csomagküldő szolgálat is bejelentette, hogy nem szállít csomagokat a térségbe, ugyanis számos támadás éri futárjaikat.

Négy év kellett hozzá, hogy a svédeknek végre leessen, hogy a bevándorlók nem mind jó szándékú, békés teremtések, ahogyan azt szokás volt állítani, hanem igenis veszélyesek és nemcsak a svédekre, de egész Európára nézve is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére