Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiállnak a magyar püspökök a lengyelek mellett, akiket össztűz alá vett az LMBTQ-lobbi

Nagy Gábor

2019.08.14. 17:28

Ez az igazi szolidaritás.

Támogató levelet írt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében Veres András győri megyéspüspök Stanisław Gądecki érseknek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének, amiért az LMBTQ-mozgalom tagjai és támogatói az elmúlt napokban élesen bírálták a lengyel püspöki kart Marek Jędraszewski érsek szavai miatt.

Ismert, a krakkói érsek a varsói felkelés 75. évfordulóján celebrált augusztus 1-jei szentmise szentbeszédében kárhoztatta a Lengyelországot a kommunizmus elmúltával ma fenyegető „neomarxista” ideológiát, amely többek közt a szerinte szintén totalitárius LMBTQ-ideológia erőszakosságában nyilvánul meg.

A vörös pestis már nem szorongatja a hazánkat. Ami nem jelenti azt, hogy ne lenne itt egy újabb, ami uralni akarja a lelkünket, a szívünket és az elménket. Ez nem marxista és nem bolsevik, de ugyanabból a lelkületből született: neomarxista. Nem vörös, hanem szivárványos.

Marek Jędraszewski érseket a szavaiért éles támadások érték a lengyel sajtóban. Ezek nyomán Stanisław Gądecki poznani érsek és a lengyel püspöki kar elnöke nyilatkozatban állt ki a krakkói érsek mellett. Gądecki érsek hangsúlyozta, hogy a konkrét (azonos nemükhöz vonzódó) személyek tisztelete nem vezethet egy olyan ideológia elfogadásához, amely célul tűzi ki „forradalom előidézését a társadalmi szokások és emberi kapcsolatok terén”, egyúttal „világnézeti totalitarizmussal” vádolja azokat, akik bírálni merészelik ezt az ideológiát.

A szlovák püspöki kar elnöke támogatja a krakkói érseket a baloldali támadásokkal szemben

A Marek Jedraszewski krakkói érseket a baloldali ideológiák támogatói részéről érő támadások miatt szolidaritását fejezte ki a lengyel katolikus püspöki kar iránt Stanislav Zvolensky pozsonyi érsek, a szlovák katolikus püspöki konferencia elnöke, akinek levelét kedden a lengyel püspöki kar honlapján tették közzé.

E héten hétfőn szintén támogató nyilatkozatot adott ki Dominik Duka bíboros, prágai érsek, Csehország prímása, amelyben felhívta a szlovák és a magyar püspököket is, hogy álljanak ki Jędraszewski érsek és a lengyel püspökök mellett – írja a Katolikus Válasz c. portál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére