Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Ki nem állhatják a románok Soros Györgyöt

Forisek Ádám

2017.05.12. 08:58

Romániában ugyanúgy nyilvánul meg Soros György azon törekvése, hogy kulturális, társadalmi hegemóniára tegyen szert, mint a többi kelet-európai országban - nyilatkozta a Magyar Idõk címû lapnak Bogdan Duca román politológus.
BUKAREST, 08:58

Romániában ugyanúgy nyilvánul meg Soros György azon törekvése, hogy kulturális, társadalmi hegemóniára tegyen szert, mint a többi kelet-európai országban – nyilatkozta a Magyar Idők című lapnak Bogdan Duca román politológus.

A politológus Soros befolyását Antonio Gramsci olasz marxista filozófus stratégiájához hasonlította.

Soros ellenőrzi, de legalábbis anyagi támogatással befolyásolja a közbeszédet. Aztán ott van a civil társadalom feletti kontroll, ami nem kormányzati szervezetek gyártását, vagy a már létezők anyagi jellegű befolyásolását jelenti”

– vélekedett Duca.

Meglátása szerint ezen szervezeteknek az a célja, hogy az állami szervekkel való kapcsolattartásban a civilek egyetlen hiteles partnereiként lépjenek fel. Nem ez azonban a legnagyobb "probléma" a civilekkel, hanem az, hogy

ezen szervezetek kvázi kontrollálhatják a politikát.

Duca vélekedése szerint ezt úgy érhetik el a nem kormányzati szervezetek (mint pl. a Románia Megmentéséért Szövetség), hogy erősítik a politikusok iránti bizalmatlanságot, megfosztva hitelétől a politikai elitet.

Végül minden egyes pártban megtalálják, vagy beépítik oda a megbízható, ideológiailag megfelelő embereket”

– foglalta össze a módszert a bukaresti elemző, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy Soros mára inkább egy gyűjtőnévvé változott, amely egyfajta „soft powert”, háttérhatalmat fed.

Duca szerint bár időről időre bírálják Sorost a vezető bukaresti politikusok, azonban ilyen jellegű kormánystratégia nem létezik. Sokkal inkább arról van szó, hogy a román politikai elitben egyre inkább nyilvánvalóvá válnak azok a veszélyek, amelyek a nemzeti szuverenitásra és a közjóra leselkednek, és amelyek a Soros György által is képviselt soft power eszközökkel hamisítják a civil társadalom képét.

Soros György befolyása ellen már korábban is szót emeltek Romániában, például a volt román kormányfő, Victor Ponta is, aki egyenesen nemzetellenesnek minősítette Soros szervezeteinek tevékenységét. Az ő nyilatkozatáról ITT olvashattok.

Romániában ugyanakkor sok esetben magyarellenes vonatkozásban emlegetik Sorost, egy olyan befolyásos üzletemberként beszélnek róla, aki magyar lobbitevékenységet folytat.

Noha ismeretes a magyar kormány Soros-ellenes fellépése, Bogdan Duca emlékeztetett, az amerikai üzletembert soha nem szerették Romániában, ennek oka éppen a milliárdos származása, ami nem cseng túl jól a nacionalisták, szélsőségesek fülében.

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Január elején életbe lép a négygyermekes anyák szja-mentessége

Jövő januárban életbe lép a négy- vagy többgyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Migránsbűnözésről szóló statisztikákat hamisított meg a holland migrációs miniszter

Migránsbűnözésről szóló statisztikákat hamisított meg a holland migrációs miniszter

Amerika, London, Párizs

Lemondásra kényszerült Mark Harbers migrációért felelős miniszter, miután egy szemtelenül kozmetikázott jelentést mutatott be a parlamentnek.

Orbán Viktor: Európa jövője nem játék

Orbán Viktor: Európa jövője nem játék

Kétharmad

A felvidéki magyarságot is szavazásra buzdította és a Magyar Közösség Pártja (MKP) támogatását javasolta a szlovákiai magyaroknak Orbán Viktor, aki szerda délután a Karmelita kolostorban fogadta Menyhárt Józsefet, az MKP elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Brüsszel és a baloldal a bevándorlókban látja az új proletariátust

Brüsszel és a baloldal a bevándorlókban látja az új proletariátust

Piszkostizenkettő

A Marx csodálatától (is) megrészegült Juncker & Co. a baloldallal egyetemben új társadalomról és új proletariátusról ábrándozik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére