Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kevin McAleenan: a migránscsempészek úgy mûködnek, mint az utazási irodák

Tóth Dalma

2018.12.10. 08:58

Kevin McAleenan az amerikai határõrizeti szervek egyik vezetõje kifejtette, hogy a migránscsempészek Közép-Amerikában úgy mûködnek, mint az utazási irodák: meggyõzik az embereket arról, hogy fizessenek több ezer dollárt azért, hogy az amerikai-mexikói határra utazhassanak.

McAleenan Washingtonban elmondta, hogy a csempészek munkájukat kis közösségekben kezdik, ahol azzal csábítják a migránsokat a veszélyes útra, hogy ha hoznak magukkal gyereket, akkor szabadon engedik őket a hatóságok akkor is, ha illegálisan lépték át a határt. A csempészek arról is biztosítják a migránsokat, hogy a gyerek miatt engedélyt kapnak arra, hogy az Egyesült Államokban maradhassanak. A jó reklám pedig megteszi a hatását, hiszen egyre több illegális bevándorló szeretne bejutni az USA-ba.

Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy drámaian megugrott a migránsok között a gyerekek száma, akikre a bűnszervezetek stratégiai fontosságú pontként tekintenek.

Tudjuk, hogy vannak olyan bűnözők és csempészek, akik elterelésként használják a családokat arra, hogy a határon drogot csempésszenek át – jegyezte meg.

Mivel ha egy nagy család érkezik a határhoz, az leköti a határellenőr figyelmét – magyarázta.

Az amerikai-mexikói határhoz tartó útért akár 7 000 dollárt is elkérhetnek a csempészek, valamint további 500 dollárt kérnek azért, ha valaki a határon lévő folyón is át akar jutni. Azaz több mint kétmillió forintba kerül egy út.

Ez hatalmas profitot jelent az erőszakos bűnszervezeteknek – tette hozzá McAleenan.

Kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban drámaian megugrott a Közép-Amerikából érkező illegális bevándorlók száma.

A statisztikák szerint csak novemberben 60 ezer migráns lépte át az amerikai határt. Ráadásul 85 százalékuk mindezt illegálisan tette.

Az illegális bevándorlókban azt a tudatot igyekszenek kelteni, hogy megkapják a letelepedési engedélyt az Egyesült Államokban, de a valóság az, hogy csak a 10-20 százalékuk jogosult védelemre – ismertette a tényeket amerikai határőrizeti szervek vezetője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére