Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kétperces néma csönddel emlékeztek meg a Marokkóban lefejezett skandináv nõkrõl

888.hu

2019.01.08. 22:01

Az egyetem próbálja feldolgozni diákjai brutális halálát.

Hétfőn több százan gyűltek össze arra a megemlékezésre, amelyet Norvégiában, a Délkelet-Norvégiai Egyetemen tartottak. Kétperces néma csönddel és főhajtással emlékeztek meg a 28 éves Maren Uelandról és a 24 éves Dane Louisa Vesterager Jespersenről. Mindketten az egyetem diákjai voltak és mindketten a marokkói Atlasz-hegységben vesztették életüket december 16-án – írja az AFP hírügynökség.

A két lány együtt utazott Marokkóba decemberben és kísérő nélkül indultak el túrázni a hegyekbe. Mindkét nő a multikulturalizmus nagy híve volt. "A két lánynak azt tanították, hogy azok az emberek, akik nem hisznek abban, hogy az iszlám csak a béke vallása, azok rasszisták és iszlamofóbok, akikre undorral és megvetéssel kell tekinteni" – írta Robert Spencer az eset kapcsán.

A hegységben a lányokat iszlamisták fogták el, akik videóra vették, ahogy egy nagy késsel lefejezik a két nőt. A döbbenetes kegyetlenségről tanúskodó videót a telefonján keresztül elküldték az egyik áldozat anyjának is.

Az eset kapcsán azóta 22 embert vettek őrizetbe Marokkóban, a vádlottakat terrorizmussal gyanúsítják. Az egyik elkövető spanyol-svájci származású. A gyilkosok és segítőik egy Iszlám Állam által inspirált szervezethez tartoztak, ám közvetlen kapcsolatuk nem volt az ISIS-szel.

Beszéltünk a diákokkal és próbáltuk felfogni a felfoghatatlant, ám szerettük volna, ha inkább a diákok beszélnek és hangot adnak érzéseiknek – mondta Annette Bischoff, annak az egyetemi szaknak a vezetője, amelyen a lányok tanultak.

Ez nagyon nehéz mindannyiunknak, különösen azoknak, akik ismerték őket és velük tanultak"

– mondta a kivégzett diákok tanára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére