Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két ukrán helikopter csapást mért egy oroszországi olajtárolóra

888.hu

2022.04.01. 13:30

Az orosz légtérbe behatoló két ukrán helikopter csapást mért a városi olajtárolóra a határ közelében fekvő Belgorodban, a létesítmény kigyulladt – közölte Telegram-csatornáján pénteken Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója.

 

Belgorod megyét többször érte már belövés a Moszkva által „különleges hadműveletnek” nevezett ukrajnai háború során, de ez volt az első ismertté vált, orosz területen végrehajtott ukrán légicsapás.

 

Az olajraktárban keletkezett tüzet az ukrán fegyveres erők két helikopterének légicsapása okozta, amelyek kis magasságban érkeztek Oroszország területére. Áldozatok nem voltak.”

– írta Gladkov.

 

 

A TASZSZ orosz állami hírügynökség beszámolója szerint

nyolc, egyenként 2 ezer köbméteres olajtartály ég, és fennáll a veszélye a lángok továbbterjedésének a tároló területén található további 23 további tartályra,

amelyek közül 10 szintén 2 ezer köbméteres.

 

 

Három környező utca lakóit evakuálták. Az oltásban 194 ember, egy tűzoltóvonat és 59 egységnyi egyéb technikai eszköz vesz részt.

 

Az első jelentések arról szóltak, hogy tűz ütött ki a tárolóban. A rakéták eltaláltak még egy nyomdát és egy energiaelszámolási vállalat épületét. Az utóbbiban a jelek szerint nem történt robbanás, mert a TASZSZ szerint tűzszerészeket vezényeltek a helyszínre.

 

 

A belgorodi kormányzó közölte, hogy az olajtároló-tűz miatt változtatnak a helyi benzinkutak ellátási láncán, és az ígérte, hogy nem lesz üzemanyaghiány. A töltőállomások 5–13 napos tartalékokkal rendelkeznek, a Rosznyefty a gubkinói bázisról csoportosít át készleteket, Nyikolaj Sulginov orosz energiaügyi miniszter pedig szükség esetére Kurszk és Voronyezs megyéből helyezett kilátásba benzinszállítást.

 

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvője péntek délelőtti hadijelentése szerint az orosz légierő az éjszaka folyamán 53 ukrán katonai létesítményt, köztük öt hadianyag- és egy üzemanyag-raktárat semmisített meg, az orosz légvédelem pedig egy helikoptert és nyolc drónt lőtt le.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére