Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két milliárd dollárral gazdagabban

888.hu

2015.11.26. 14:26

Csaknem 2 milliárd dollár értékû szerzõdést kötöttek magyar vállalatok Pekingben.
PEKING, 14:20
 
Magyar és kínai vállalkozók kötöttek nagy haszonnal kecsegtető megállapodásokat Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében. Az Eximbank és a Kínai Fejlesztési Bank közösen több mint 500 millió dolláros hitelkeretet biztosít a két ország közti kereskedelem élénkítésére.

A mai nap is bizonyítja, nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország és Kína között a gazdasági és politikai kapcsolatok soha nem voltak olyan jók, mint most"

– kommentálta az eseményt Szíjjártó.

A miniszter elmondása szerint egyebek közt arról is döntés született, hogy a Huawei kínai óriásvállalat beszáll a magyar informatikai és távközlési fejlesztésékbe, valamint 300 ezer dollárral támogatja a győri Széchenyi István Egyetemet.  Ez összeget egy fejlett technikai laborra fordítja az egyetem, ahol évente 100 hallgatót képeznek majd.

EPS mobilparkolási fizetéssel foglalkozó magyar cég vezetője és a ZTE kínai távközlési hálózati vállalat vezetője egy 450 millió forintos alaptőkéjű vegyes vállalt létrehozás mellett döntött.  A cég helye Kínában lesz, és 100 ezer fizetős parkolót helyet fog működtetni.
A Wizz Air is nagyot nyert az úton. Lízingszerződés keretében 11 új gépet vásárolnak listaáron. Az 1,4 millió dollárt érő üzletet a China Construction Bankkal ütötték nyélbe. Szijjártó szerint az Airbus A321-es gépek garantálják, hogy továbbra is a Wizz Airé legyen, Európa legfiatalabb légiflottája; ennek segítségével a légitársaság tovább növelheti az elmúlt évben elért 20 ezer fős utaskapacitását.
 
Szíjjártó szerint „olyan magyar vállalati sikerek születtek itt, amelyek egyértelműen növelik a magyar gazdaság versenyképességét.” A miniszter véleménye szerint öldöklő verseny zajlik a kínai exportlehetőségekért a világban és magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar vállaltok tarthassák azt a kedvező irányt, amely eddig 3,5 milliárd dollár kínai befektetést hozott hazánkba.
 
(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére