Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két évet kapott az az imám, aki csónakokkal segítette a migránsok átkelését Nagy-Britanniába

Zelenka Dóra

2019.06.05. 11:00

Franciaországból egyre több migráns próbál illegálisan, a La Manche csatornán keresztül a szigetországba jutni. A Franciaországból intézkedő muszlim prédikátor felfújható csónakokkal segítette a migránsok átkelését.

A 39 éves iráni származású férfi politikai menedékjogot kapott Franciaországban. A vád szerint az imám tavaly december óta több átkelést is megszervezett már a migránsoknak a csatornán keresztül.

Egy 29 éves szenegáli férfi, aki Rouenben ugyanabba a mecsetbe jár, ahol az elítélt imám prédikál, szintén bíróság elé került. Ő kilenc hónapot kapott, továbbá három évre kitiltották az észak-franciaországi területekről is.

Mindkét férfi elismerte, hogy – elmondásuk alapján – hat vagy hét csónakkal segítették az illegális határátlépést.

A férfiak ellen március végén indult eljárás, miután a csendőrök mentőmellényeket, nedves pulóvereket és egy gumicsónakot találtak a tengerparton.

Az iráni származású férfi azzal védekezett, hogy egy Kamal nevezetű férfinak vette a csónakokat, de arra csak később jött rá, hogy a migránsok használják őket abból a célból, hogy illegálisan, a csatornán keresztül jussanak el Nagy-Britanniába.

Az ügyészek azonban úgy látták, hogy a két férfi magyarázata nem tükrözi a valóságot, hiszen az imám rendszeresen azon a területen tartózkodott, ahol a csónakok voltak, tehát tudnia kellett róla, hogy mire használják őket.

A francia bíróság ráadásul hasonló vádakkal márciusban már elítélt két iraki és egy iráni származású férfit is.

Az elmúlt években több ezer Afrikából, Ázsiából és a Közel-Keletről érkező migráns próbált meg eljutni a szigetországba a franciaországi Calais kikötőjéből. A túlnyomó többség eleinte a Csalagúton áthaladó teherautók potyautasaként igyekezett átjutni az országba.

Az elmúlt időszakban azonban óriásit emelkedett azoknak a száma, akik csónakkal próbálnak átjutni a csatornán, annak ellenére is, hogy ez egy rendkívül rizikós vállalkozás. A La Manche csatorna ugyanis a világ egyik legforgalmasabb hajózási sávja, nem beszélve a hideg vízről és az erős áramlatokról.

A helyzet továbbra sem javul, a hét eleji jelentések arról számoltak be, hogy egy nap alatt több mint hetven illegális bevándorló érte el a brit partokat, akik közül mindannyian Franciaországból indultak el. Idén májusban több hónapos rekord dőlt meg, 140 határsértőt fogtak el az Egyesült Királyság partjainál. Ilyesmire pedig december vége óta nem volt példa. Akkor rövid idő alatt több mint 220 illegális migráns próbált a kontinensről átkelni Nagy-Britanniába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére