Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két és félszeresére nõtt az AfD népszerûsége a bevándorlók körében

Pörge Béla

2018.09.28. 10:30

A CDU/CSU pártszövetségre szavazna a legtöbb migráns, az összes baloldali párt népszerûsége csökkent körükben.

Nagyon érdekes változások figyelhetőek meg Németországban a szavazójoggal rendelkező bevándorlók pártpreferenciáit illetően. A migrációs háttérrel rendelkező német állampolgárok körében a CDU/CSU a legnépszerűbb párt.

Az Angela Merkel vezette pártszövetség népszerűsége 15,6 százalékkal nőtt két év alatt, míg 15,1 százalékot vesztett az SPD, a migránsok addigi kedvenc pártja. A szociáldemokraták 40,1 százalékról 25-re estek vissza.

Nemcsak az SPD, hanem a többi baloldali párt támogatottsága is csökkent. A Zöldek (Grünen) 3,2 százalékot vesztve 10 százalékon állnak, míg a szélsőbaloldali Die Linke (Baloldal) 10,1 százalékra esett vissza 11,3-ról.

Arányaiban a legtöbbet az AfD nyerte, a bevándorlásellenes párt népszerűsége 1,8-ról 4,8 százalékra nőtt a bevándorlók körében. A CDU/CSU és az AfD mellett a jobboldali liberális FDP nyert szavazatokat a migránsok körében, 2,4-ről 5,2 százalékra nőtt a támogatottságuk.

A Junge Freiheit által idézett tanulmány szerint a pártpreferenciák változásának az az oka, hogy a vizsgált csoportban jelentősen csökkent a törökök aránya. A németországi törökök egyértelműen a baloldali pártok felé húznak, azonban egyre többen fordulnak el a német politikától. Két éve közel 70 százalék volt a törökök aránya a szavazati joggal rendelkező migránsok körében, a mostani felmérésben viszont mindössze 37 százaléknyi török vett részt.

Az AfD népszerűségének növekedését a "felelősségteljes hazatérők" csoportjával magyarázzák.

A legutóbbi német parlamenti választásokon az összes szavazó 10,2 százaléka rendelkezett migrációs háttérrel, így ennek a csoportnak a preferenciái jelentős mértékben befolyásolhatják a német parlament összetételét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére