Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két és félszer több határsértőt fogtak el a román hatóságok idén

Ányos Miklós

2020.07.28. 12:18

A román hatóságok 2020 első félévében két és félszer több határsértőt fogtak el, mint az elmúlt év hasonló időszakában – derült ki a román határrendészet féléves mérlegéből, amelyet az Agerpres hírügynökség ismertetett.

A jelentés szerint az év első felében a határrendészet 2912 külföldi állampolgárt fogott el illegális határátlépés közben, ami csaknem két és félszerese az elmúlt év első hat hónapjában regisztrált 1194 hasonló esetnek. A határsértők közül 1491-en Romániába próbáltak bejutni, 1421-en pedig Romániát próbálták elhagyni. A tetten értek 87 százaléka a zöldhatáron próbált átjutni, általában csoportosan.

A 480 migránscsoport mellett 114 embercsempészt és további 119 olyan román és külföldi állampolgárt is azonosítottak, akik részt vettek a csoportok irányításában.

A román határrendészet emellett az első félévben 10 ezer 400 afrikai és ázsiai származású személy Romániába történő belépését akadályozta meg – áll a jelentésben. A határsértők többsége Szíriából, Afganisztánból, Marokkóból, Irakból, Algériából, Egyiptomból, Törökországból, Tunéziából és Indiából származott.

Az új típusú koronavírus járványa, és az emiatt bevezetett korlátozó intézkedések következtében az első félévben felére csökkent a legális határátlépések száma Románia határain. Míg 2019 első félévében mintegy 30 millióan lépték át az ország határait, 2020 első hat hónapjában csupán 15 millió határátlépőt regisztráltak: 7,2 milliót a belépő, és 7,79 milliót a kilépő oldalon. A határon legálisan átlépő személyek többsége (12,5 millió) az Európai Unió állampolgára, közül 9,5 millió személy román állampolgár volt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére