Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Készül a berlini rendőrség az áramszünetekre: erőszak, fosztogatás, zavargás lehet

888.hu

2022.09.15. 13:20

Mi történik, ha az áramellátás összeomlik?

 

Több német tartományban is tartanak attól, hogy az energiaválság tüntetésekhez vezethet az őszi illetve a téli hónapokban. Aggódnak amiatt is, hogy a békés tüntetéseket szélsőséges csoportok erőszakos megmozdulásokká változtathatják.

A Die Welt című német lap most arról ír, hogy

ha az energiaellátás összeomlik, az infrastruktúra is összeomlik, Berlin elsötétedik, nagyon rövid időn belül a biztonsági helyzet drámaian romlana és megnőne a fosztogatások és a zavargások valószínűsége.

Éppen ezért a német rendőrség egy bizalmas bevetési dokumentumot készít erre a valószínűségre.

A koncepcióban, amelyet az Állami Rendőrigazgatóság és Állami Bűnügyi Hivatal (Landespolizeidirektion és Landeskriminalamt) dolgoz ki, három lehetőségre készülnek fel:

  • az árak emelkedésére,
  • az energiaellátás szűkösségére,
  • meghibásodásra.

 

Az egyes forgatókönyvekhez előrejelzéseket készítenek arra vonatkozóan, hogy hogyan alakulhat a bűnügyi helyzet és hogyan fog viselkedni a lakosság. A rendőrség már az első verziót (az árak emelkedését) adottnak látja: a tüntetések és felvonulások gyakoriságának növekedését.

A második eshetőség (energiaellátás szűkössége) esetében az áramot és a gázt adagolnák.

Ekkor már nem lehetne éjjel-nappal fűteni vagy főzni.

 

A harmadik szakaszban áramszünet következne be.

Ekkor fosztogatások és zavargások valószínűsíthetőek.

 

A lap információi szerint a berlini rendőrség épületében már folynak a belső rendőrségi vizsgálatok arról, hogy rendelkezésre állnak-e vészhelyzeti áramfejlesztők, ugyanis nehéz ellátási helyzet esetén is cselekvőképesnek kell maradnia. A hatóság ráadásul műholdas mobiltelefonokat és feltöltött üzemanyagtartályokat is készenlétbe helyez.

A berlini rendőrség szóvivője elmondta: „A főváros biztonságáért felelős berlini rendőrség számára magától értetődő, hogy átgondolja a biztonság szempontjából fontos forgatókönyveket, tervez és felkészül azok kezelésére”.

A cél az, hogy egy esetleges vészhelyzetben gyorsan és hatékonyan tudjunk cselekedni a lakosság védelme érdekében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Hagyják végre békén Cristiano Ronaldót!

Újabb fejezet íródik Cristiano Ronaldo katari történetében. A portugál sajtóhírek szerint a csapat legnagyobb sztárja haza akart utazni, miután nem számoltak vele a kezdőben a Svájc elleni mérkőzésen. A portugál szövetség és Ronaldo cáfolt, ám az esetet elsőként megszellőztető lap, a Record újabb részleteket osztott meg igaza alátámasztására.

A sapka esete a baloldallal

A sapka esete a baloldallal

Ha van sapka, az a baj, ha pedig nincs, akkor az. Döbbenetes, hogy a hazai ellenzék a 12 éves sorozatos vereségek után is képes ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint egy évtizeddel ezelőtt. Képtelenek a fejlődésre.

Scholz dobbant a Twitterről?

Scholz dobbant a Twitterről?

Még azután is, hogy Elon Musk felvásárolta a Twittert, tombolnak a platformon az indulatok, amit a német kancellária is aggodalommal figyel. Alternatívák után is néznek.

Rendkívüli közleményről osztott meg bejegyzést Kocsis Máté

Az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a dollárbaloldal a közösségi médiában, továbbá SMS-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket – olvasható a bejegyzésben.

Rémhírterjesztő SMS-ek miatt indított eljárást a rendőrség

Rémhírterjesztő SMS-ek miatt indított eljárást a rendőrség

A kiküldött rémhírterjesztő SMS-ek szövege és Varju mai sajtótájékoztatójának címe szinte ugyanaz – írja a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére