Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kereszténynek lenni a legnehezebb ma a világon

Forisek Ádám

2018.06.24. 10:39

Az amerikai Pew Research Center kutatása alapján 2016-ban a vallásgyakorlást korlátozó jogi szigorítások rendkívüli mértékben erõsödtek, és legsúlyosabban a keresztényeket érintették.

Az amerikai Pew Research Center kutatása alapján 2016-ban a vallásgyakorlást korlátozó jogi szigorítások rendkívüli mértékben erősödtek, és legsúlyosabban a keresztényeket érintették.

Az 198 ország bevonásával készült új kutatás eredményei sajnos nagyban alátámasztják többek között a magyar kormány álláspontját, amely szerint a keresztény közösségeket érintik a legsúlyosabb üldöztetések manapság a nagyvilágban.

A Pew Research kimutatása azért vizsgálta 2016-ot, mert ebben az évben álltak utoljára rendelkezésre minden részletre kiterjedő adatok arról, milyen is a vallások helyzete a nagyvilágban. A Pew ezek alapján kimutatta, hogy 2015 és 2016 között megkétszereződött azon országok száma, amelyek kormányzati intézkedéseket hoztak a vallásgyakorlás korlátozására. Összesen 55 ország érintett, ezeken a helyeken többek között tilos a hittérítői munka végzése, valamint a nyilvános prédikáció – az adott vallás tagjai elzárásokra és támadásokra is számíthatnak.

Szinte ugyanennyi helyen, 54 országban tapasztalható szociális ellenségesség a különböző vallási csoportokkal szemben. A kutatás ide példaként citálja Bangladest, ahol számos eset történt, amikor az ateista nézetek hirdetéséért, vagy az iszlám kritizálásáért halálos fenyegetések érték az embereket, vagy meg is ölték őket.

A legsúlyosabb helyzetben az összes vallási csoport közül a keresztények vannak, a legtöbb országban őket éri a legtöbb atrocitás. 2016-ra már 144 országban (!) lehetett kimutatni a keresztények üldöztetését, amelyet egyaránt végeztek más vallási csoportok, valamint kormányok.

A nyugati féltekén Kuba a legszigorúbb a vallásokkal szemben, ott ugyanis még mindig érvényesül a kommunista világnézet: számos keresztényt fogságban tartanak, 2016-ban például 200 tagját tartóztatták le egy gyülekezetnek.

Végezetül pedig kimutatták, hogy regionális szinten a Közel-Kelet, valamint az észak-afrikai térség viszonyul a legellenségesebben a vallásszabadsághoz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére