Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kérdõre vonják Amerikát a G7-ek Szíria miatt

Kékes Viki

2017.04.10. 13:43

Megkezdõdött a vezetõ ipari országok kétnapos csúcstalálkozója.
RÓMA, 13:43

Elkezdődött a vezető ipari országok, azaz a G7-ek éves csúcstalálkozója Olaszországban. A tagok elsősorban abban bíznak, hogy Amerika véglegesen elkötelezi magát Asszád hatalmának megdöntése mellett.

A Reuters tudósítása szerint bár több fontos téma – Észak-Korea, Oroszország – is terítékre kerül a kétnapos találkozó során, de a szíriai polgárháború uralja majd a tanácskozást. A részt vevő felek azt remélik, hogy a kétnapos találkozó végén sikerül elfogadni egy olyan közleményt, amely megerősíti az ENSZ abbéli erőfeszítéseit, hogy véget vessen a már hat éve tartó konfliktusnak.

Ezen felül a tagországok – Olaszország, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Kanada, Japán – külügyminisztereinek most először lesz lehetőségük arra, hogy

kérdőre vonják amerikai kollégájukat azzal kapcsolatban, hogy az USA készen áll-e arra, hogy elkötelezze magát a szír elnök hatalmának megdöntése mellett.
Korábban Donald Trump arról beszélt, hogy az Egyesült Államok hajlandó lesz szemet hunyni az emberi jogok megsértése felett, ha az az érdekében áll. Múlt hét csütörtökön azonban az amerikai elnök bejelentette, hogy Amerika rakétatámadást hajtott végre szír célpontok ellen, megtorlásként az Asszád-rezsim vegyifegyver-támadásáért, amely során 90 civil, köztük nők és gyerekek is életüket vesztették.

Továbbra sem világos ugyanis, hogy Washington meg akar-e szabadulni Asszádtól, vagy a légicsapás csupán figyelmeztető jelzés volt. Az amerikai ENSZ-nagykövet, Nikki Haley azt mondta vasárnap, hogy Trump számára Asszád elmozdítása prioritás. Az amerikai külügyminiszter egy nappal korábban azonban arról beszélt, hogy a legfontosabb az Iszlám Állam legyőzése. A változó üzenetek összezavarták az európai szövetségeseket, akik

alig várják, hogy az USA teljes mellszélességgel támogassa a damaszkuszi hatalomátvételt.

Az angol külügyminiszter a The Sunnak adott exkluzív interjúban megdicsérte Trumpot, amiért világos jelzést küldött a bombázással Asszádnak. Boris Johnson emellett bejelentette, hogy Nagy-Britannia újabb szankciók bevezetését fogja javasolni Oroszország ellen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére