Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keményen megfenyegette Izraelt a Hezbollah

Bertha László

2017.02.17. 14:58

Trump és Netanjahu találkozására válaszul a Hezbollah korábban sosem tapasztalt nyíltsággal fenyegette meg Izraelt.
TEL AVIV, 14:58

Trump és Netanjahu találkozására válaszul a Hezbollah korábban sosem tapasztalt nyíltsággal fenyegette meg Izraelt – írja a Euronews.

A síita terrorszervezet vezetője figyelmeztetése szerint bárhová csapást tud mérni Izrael állam területére, akár a déli részen található Dimona atomreaktorra is.

Izraeli ellenségeinknek azt tanácsoljuk, ürítsék ki ammóniatartályaikat Haifában. Bölcsen teszik továbbá, ha a dimonai atomreaktor is leállítják”

– közölte a félkatonai szervezet vezetője, Hasszan Naszrallah.

A fenyegetést az iráni forradalom 38. évfordulójának alkalmából közölte a Hezbollah vezetője. Ez volt az az esemény, amely hatalomba emelte a Khomeini ajatollah vezette síita klérust, ezáltal jöhetett létre a Hezbollah is, mely többek között az Iráni Iszlám Köztársaság ellenzékét vadászta.

Hasszan Naszrallah véleménye szerint ugyanis Donald Trump és Benjamin Netanjahu szerdai találkozójával tárgytalanná vált a közel-keleti békefolyamat. Ezután szóba sem jöhet a kétállami megállapodás, amely a palesztinoknak önálló államot biztosított volna Izrael szomszédságában.

A Hezbollah bejelentése valószínűsíthetően a washingtoni találkozóra adott válasz, Donald Trump eddigi lépéseivel ugyanis egyértelművé tette, hogy támogatja Izrael kormánypolitikáját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére