Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Katonákat gázoltak Párizsban, többen megsérültek

Nagy Gábor

2017.08.09. 09:36

Jármûvel hajtott francia katonák közé egy ismeretlen Párizs Levallois-Perret nevû elõvárosában szerda reggel, hat katona megsérült, közülük ketten súlyosan.
PÁRIZS, 09:36

Járművel hajtott francia katonák közé egy ismeretlen Párizs Levallois-Perret nevű elővárosában szerda reggel, hat katona megsérült, közülük ketten súlyosan – írja a BBC.

A Sentinel hadművelet keretében kirendelt katonák közé – minden jel szerint szándékosan – hajtott egy autó a franciaországi Levallois-Perret-ben. A katonák reggel negyed kilenckor hagyták el a laktanyát Place de Verdunban, ekkor történt a gázolás.

A Sentinel műveletet a francia kormány 2015-ben rendelte el a Bataclan-merényletek után azért, hogy megelőzzék a terrorcselekményket.

A gázolásos támadásban hat katona sérült meg, négyen könnyebben, ketten súlyosabban.

A járművet (ami nagy valószínűséggel egy BMW) és a sofőrt keresi a rendőrség, az indíték egyelőre még nem tisztázott.

Levallois-Perret polgármestere, Patrick Balkany elítélte a támadást, melyet “tűrhetetlen agressziónak” nevezett. Majd hozzátette: jármű egy szűk zsákutcából hajtott ki, és hirtelen, nagy sebességgel rohant bele a laktanyájukat éppen elhagyó katonák csoportjába.

Franciaországban folyamatosan magas fokú riadókészültség van érvényben, miután az utóbbi két évben több mint 230 embert öltek meg iszlamista ihletésű támadásokban. A legutóbbi merényletek, illetve merényletkísérletek kifejezetten a francia biztonsági erőket vették célba Párizs jól ismert, jelképes helyszínein: a Champs-Élysées sugárúton, a Louvre közelében, illetve a Notre Dame katedrálisnál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére