Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Katasztrófára figyelmeztetnek a németek, ha nem érkezne gáz hozzájuk az Északi Áramlat 1-ből

888.hu/MTI

2022.07.09. 13:00

A német ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége (DIHK) súlyos gazdasági következményekre figyelmeztet az orosz gázszállítások teljes kiesése esetére.

 

Peter Adrian elnök a dpa hírügynökségnek elmondta, hogy a DIHK nem zárja ki, hogy ilyen esetben a téli hónapokban akár kétszámjegyű százalékos gazdasági teljesítménycsökkenés is bekövetkezhet.

 

Néhány hónapon belül összeomolhat a gázellátásunk (...) Sajnos azzal a forgatókönyvvel is kell számolnunk, hogy a karbantartási leállás után, július 21-étől egy ideig nem érkezik gáz az Északi Áramlat-1-ből. Ez katasztrófa lenne.”

 

A tervezett németországi cseppfolyósított földgáz terminálok (LNG-terminálok) csak a télre lesznek üzemképesek – hívta fel a figyelmet.

Az Északi Áramlat-1 balti-tengeri vezeték éves karbantartása hétfőn kezdődik, általában tíz napig tart, és sokan amiatt aggódnak, hogy Oroszország nem fogja újra megnyitni a gázcsapot.

Gáz nélkül sok vállalatnak le kellene állítania a termelést, és akkor „olyan gazdasági visszaesést fogunk látni, amely nagyon különbözik attól, amit a pénzügyi válság idején tapasztaltunk” – fogalmazott a DIHK elnöke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére