Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Katalónia az alkotmánybírósághoz fordul, amiért Madrid ismét keresztbe tett nekik

Bokor Gábor

2017.10.24. 23:38

A katalán kormányszóvivõ keddi sajtótájékoztatóján Barcelonában bejelentette, hogy a katalán kormány az alkotmánybírósághoz és a legfelsõbb bírósághoz fordul amiatt, hogy megpróbálják megállítani Madridot abban, hogy az alkotmány 155-ös cikkét alkalmazza, amit nyílt fenyegetésnek tartanak.
BARCELONA, 23:38

A katalán kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján Barcelonában bejelentette, hogy a katalán kormány az alkotmánybírósághoz és a legfelsőbb bírósághoz fordul amiatt, hogy megpróbálják megállítani Madridot abban, hogy az alkotmány 155-ös cikkét alkalmazza, amit nyílt fenyegetésnek tartanak.

Ki kell merítenünk a igazságszolgáltatás összes lehetőségét, hogy megvédjük magunkat. Készek vagyunk arra is, hogy nemzetközi jogi eljárásokat kezdeményezzünk, amennyiben a hazai joghatóságok nem a javunkra döntenek"

– fogalmazott Jordi Turull, aki megerősítette, hogy Carles Puigdemont katalán elnöknek az a szándéka, hogy személyesen jelenjen meg és érveljen a spanyol parlament felsőházában, a szenátusban, amely ezekben a napokban tárgyalja a spanyol kormány Katalóniában tervezett intézkedéscsomagját.

Ennek része a katalán kormány feloszlatása és előrehozott választások kiírása.

Carles Puigdemont katalán elnök nyaka körül azonban egyre jobban szorul a hurok, ugyanis gazdasági, közéleti és politikai szereplők egyre többen kérik nyilvánosan a politikust, hogy megelőzve a szenátus döntését maga jelentsen be előrehozott parlamenti választásokat Katalóniában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére