Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karanténba vonulnak az új vírusvariánsokkal fertőzött országokból hazatérő britek

888 - MTI

2021.02.05. 07:15

A hónap közepétől kijelölt szállodákban kell tölteniük a karantén idejét a koronavírus újabb variánsaival fertőzött országokból hazatérő briteknek – közölték csütörtök este a BBC-vel brit kormányilletékesek.

 

Az intézkedés tervét Boris Johnson miniszterelnök már január végén ismertette, de akkor még nem közölte, hogy az új karanténkötelezettség mikor lép életbe.

A BBC televízió azonban kormányforrásokat idézve csütörtök este arról számolt be, hogy az érintett országokból érkező briteknek – valamint azoknak a külföldieknek is, akik életvitelszerűen Nagy-Britanniában élnek – február 15-étől kell kijelölt szállodákban tölteniük a karantén tíz napját.

A brit kormány nemrégiben megtiltotta a beutazást 33 országból, amelyekben az új koronavírus-variánsok fertőzési kockázatot jelentenek.

Ezek közé tartozik a legtöbb dél-amerikai ország és Afrika déli államai, valamint – szoros dél-amerikai, főleg brazíliai utazási kapcsolatai miatt – Portugália.

A beutazási tilalom által érintett országok listáját a kormányzati honlapon lehet megtekinteni.

Azoknak, akik e térségekből térnek haza, és a brit törvények alapján nem lehet megtiltani a beutazásukat – vagyis a brit állampolgároknak és a Nagy-Britanniában letelepedett külföldieknek –, a kormány által kijelölt szálláshelyeken, például szállodákban kell tölteniük a tíznapos kötelező karantént. A rendelkezés hatálya alól nincs kivétel.

A BBC által csütörtök este idézett kormányilletékesek elmondták:

biztonsági őrök ügyelnek majd arra, hogy a tilalmi listán szereplő országokból hazaérkezők valóban kijelölt szállodáikban töltsék a karantént.

Az érintettek kimehetnek a szabadba levegőzni vagy dohányozni, de a biztonsági őrök ilyenkor is kísérni fogják őket.

A szállodai karanténra kötelezettek maguk kötelesek fizetni a szállásköltséget. Ennek fejében ugyanakkor napi három étkezésre is jogosultak lesznek; kívánság szerint meleg vagy hideg ételeket, illetve gyümölcsféléket, teát, kávét, ásványvizet szolgálnak fel nekik.

Boris Johnson már a szállodai karantén tervéről szóló múlt havi tájékoztatásában is elmondta, hogy azokat a beutazókat, akikre az intézkedés vonatkozik, „várni fogják” a repülőtereken, és közvetlenül a karanténidőszak eltöltésére kijelölt szálláshelyre viszik őket.

A BBC által csütörtök este idézett kormányzati dokumentumok szerint a kötelező szállodai karantén valószínűsíthető helyszínei között a legnagyobb repülőterek, köztük a Heathrow, a Gatwick, a London City, valamint Birmingham, Bristol, Manchester, Edinburgh, Glasgow és Aberdeen légikikötőinek szállodái is szerepelnek.

A kormány arra számít, hogy naponta több mint ezer embernek kell majd szállodai férőhelyet biztosítani.

A brit hatóságok az új koronavírus-variánsok terjedése miatt nemrégiben általánosságban is megszigorították a beutazási korlátozásokat: január vége óta átmenetileg minden országból megszüntették a karanténkötelezettség nélküli beutazás lehetőségét, emellett mindenhonnan csak 72 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt felmutatásával lehet belépni Nagy-Britanniába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

A Twitter „feketelistákat” készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról – ez derült ki a közösségi médium korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére