Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kanada: Biztonságos az AstraZeneca Baltimore-ban gyártott másfél millió adag vakcinája

888.hu, MTI

2021.04.26. 08:00

Biztonságos és kiváló minőségű az AstraZeneca gyógyszeripari cégnek az egyesült államokbeli Baltimore-ban gyártott, Kanadának szállított koronavírus elleni vakcinája – közölték vasárnap a kanadai egészségügyi hatóságok. Az ország másfél millió adag vakcinát importált az Emergent BioSolutions cég baltimore-i üzeméből, ahol hibára derült fény.

 

Egy nappal korábban Mexikó is közölte, hogy biztonságos és jó minőségű az a 2,7 millió dózis baltimore-i AstraZeneca-vakcina, amelyet az ország kapott.
A baltimore-i üzemben április 1-jén derült fény a Johnson & Johnson-, illetve az AstraZeneca-oltások alapanyagának emberi hibából bekövetkezett felcserélésére, miután az előbbi vakcina egyik szállítmánya fennakadt a minőség-ellenőrzésen.

Az amerikai kormány tartott attól, hogy az incidens miatt csökken a két oltóanyag iránti bizalom, ezért úgy döntött, hogy

ezentúl csak a Johnson & Johnson oltóanyagát állítják ott elő, de egyelőre ez is szünetel.

Kanada a Johnson & Johnson vakcinájából is rendelt, de azt a szállítmányt – amely a jövő héten érkezik meg az országba – nem a baltimore-i üzemben állították elő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére