Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kalifornia a kritikus fajelméletet érettségi követelménnyé teszi

888.hu

2021.10.09. 18:00

Pénteken Gavin Newsom kormányzó aláírta azt a törvényjavaslatot, amely az országban elsőként teszi az államban kötelezővé az etnikai tanulmányok tantárgyat minden állami középiskolás számára az érettségihez. 

 

Gavin Newsom kormányzó pénteken írta alá azt a törvényjavaslatot, amellyel az állam az országban elsőként írja elő az érettségihez kötelezően előírt etnikai tanulmányok tantárgyakat minden állami középiskolás diák számára – írja a The Post Millennial. Az évek óta készülő kritikus fajelméleti törvényjavaslat szerzője, Jose Medina képviselő hatalmas lépésnek nevezte a törvényjavaslatot Kalifornia számára.

„Régóta vártunk erre” – mondta Medina.

Úgy gondolom, hogy az iskolák most már készen állnak arra, hogy olyan tananyagot készítsenek, amely méltányosabb és jobban tükrözi a társadalmi igazságosságot„

Az ABC 7 szerint ”az új törvény előírja, hogy az állam összes állami iskolájában a 2025-26-os tanévtől kezdve legalább egy etnikai tanulmányok tantárgyat kell indítani, és a 2029-30-as tanévben érettségiző diákok számára kötelezővé teszi, hogy egy féléves kurzust végezzenek el a tárgyból„.

Az új jogszabály néhány évet biztosít arra, hogy az iskolák felkészülhessenek és finomíthassák a tantárgyak és a tartalom tartalmát.

”Az iskolák nem tudnak csak úgy felpattintani egy kapcsolót, és máris készen állnak. Ez rengeteg időt ad az iskolakörzeteknek arra, hogy elkészítsék a tantervüket, és jól képzett tanárokat vegyenek fel ezeknek az óráknak a tanítására„ – mondta Medina.

Az ABC 7 szerint:

 

A mintatanterv négy, történelmileg marginalizált csoportra összpontosít, amelyek központi szerepet játszanak a főiskolai szintű etnikai tanulmányokban: Az afroamerikaiak, a chicanók és más latinok, az ázsiai amerikaiak és a csendes-óceáni szigetlakók, valamint az amerikai őslakosok.”

A beszámolók szerint olyan csoportokról is tartalmaz óravázlatokat, amelyek hagyományosan nem részei az etnikai tanulmányok tantervének, beleértve a zsidókat, az örmény amerikaiakat, az arab amerikaiakat és a szikh amerikaiakat.A jelentések szerint ezeket a csoportokat azután vették fel, hogy kifogást emeltek egy korábbi tervezet ellen, amely kihagyta őket.

Az egész államra kiterjedő jogszabály Kalifornia több legnagyobb iskolai körzetének nyomdokaiba lép, amelyek már végrehajtották a törvénytervezet saját változatát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére