Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker simán korlátozná a sajtószabadságot, ha így nem támadhatják isiásza miatt

Forisek Ádám

2018.10.06. 18:00

Jean-Claude Juncker szerint nemtelen támadásokat kapott a brit médiától az utóbbi idõben. Hogy ezeket "visszaszorítsa", nem zárkózna el akár attól sem, hogy korlátozza a sajtó szabadságát.

Jean-Claude Juncker, mint az Európai Bizottság elnöke nem áll túl pozitívan a Brexithez – ami nem meglepő.

Egy, a sorosista Guardian által idézett interjújában Juncker sajnálatát fejezte ki az iránt, hogy "az Európai Bizottság nem avatkozott közbe" a 2016-os brit népszavazásba, mivel ők "már előre tudták, miféle nehézségekkel fog járni a kilépés."

Nemcsak a Brexitről beszélt azonban, hanem az ellene irányuló kritikus cikkekről is. Emlékezetes, Juncker a közelmúltban azzal került reflektorfénybe, hogy a nyári NATO-csúcson gyakorlatilag alig tudott megállni saját lábán. Szóvivője szerint az EB-elnök isiásza és görcsei miatt imbolygott, ám több brit médium is felvetette, hogy esetleg Juncker alkoholproblémája áll a bizonytalan járás hátterében.

Mint ismert, egy évvel ezelőtt írta meg a The Sun brit bulvárlap, hogy Juncker szemmel láthatóan csontrészeg volt az ENSZ tavaly megrendezett genfi csúcstalálkozóján is. A lapnak akkor több résztvevő is megerősítette: Juncker szemlátomást nem volt szomjas.

Az üggyel kapcsolatban az EB-elnök a következőt nyilatkozta az interjúban:

A brit sajtót nem fogom hiányolni Brüsszelből. Egyáltalán nem tisztelik a politikusok emberi jogait. Még a sajtószabadságnak is van határa."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére