Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker megint rossz lóra tett

Bokor Gábor

2018.01.10. 12:58

A brüsszeli vezetõ mindent megtett annak érdekében, hogy megfúrja a britek kilépését az EU-ból, még azért is lobbizott, hogy a szigetország tartson egy újabb referendumot a kilépésrõl, azonban egyik sem jött össze.
BRÜSSZEL, LONDON, 12:58

A brüsszeli vezető mindent megtett annak érdekében, hogy megfúrja a britek kilépését az EU-ból, még azért is lobbizott, hogy a szigetország tartson egy újabb referendumot a kilépésről, azonban egyik sem jött össze.

Maga Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság vezetője jelentette be, hogy szerinte már nincs megállás, és a britek mindenképp el fognak szakadni az uniótól. Bár sokáig próbálta rábeszélni a kétes megítélésű politikus a briteket, hogy tartsanak még egy népszavazást a kilépésről, ez is kudarcot vallott.

Juncker még azzal is riogatta a nemzetállamokat, hogy többet kell majd befizetniük az uniós kasszába a Brexit után. A politikus állítólag a beszélgetésen azt mondta, hogy a megmaradt tagországoknak 18 milliárd eurós többlettel kell hozzájárulniuk az uniós büdzséhez, hogy így pótolják a britek által okozott űrt.

Nem hiszem, hogy rá lehet bírni a briteket arra, hogy ismét szavazzanak a kilépésről"

– mondta Juncker az egyik uniós konferencián a The Times cikke szerint.

Az már eddig is világos volt, hogy Brüsszelnek nagyon fog fájni a britek kilépése, hiszen negyedik legnagyobb nettó befizető tagállamnak számít az unióban. London a tervezet szerint 2020-ig folyamatosan fog utalni az uniós számlára, így csak az azutáni pénzügyi helyzetben lesz majd gondja az uniónak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére