Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker fejet hajt Marx elõtt

Bertha László

2018.05.01. 09:49

Az Európai Bizottság elnöke szombaton beszédet mond Marx Károly szülõvárosában, ahol a kommunista ideológia atyjának 200. születésnapját ünneplik.
TRIER, 09:49

Az Európai Bizottság elnöke szombaton beszédet mond Marx Károly szülővárosában, ahol a kommunista ideológia atyjának 200. születésnapját ünneplik.

A németországi Trier városában már hónapok óta nagy a készülődés, mivel május 5-én lesz kétszáz éve annak, hogy Marx a világra jött. A bicentenárium alkalmából a városban több mint hatszáz rendezvényt tartanak, külön bankjegyet állítottak ki, illetve egy, a Kínai Népköztársaság által adományozott Marx-szobrot is felállítanak.

A megemlékezésen Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is részt vesz, sőt a Marx-kiállítás megnyitóján beszédet is mond, mindezt úgy, hogy az elnök parlamenti pártcsaládja, az Európai Néppárt máig küzd azért, hogy a nácizmus és kommunizmus bűnei egy lapon említhetők legyenek – írja a Magyar Idők.

A látogatás miatt az egyik lengyel származású brit EP-képviselő lemondásra szólította fel Junckert, mondván, a marxizmus világszerte milliók meg­gyilkolásához vezetett.

Az Európai Bizottság elnökét mindez egyáltalán nem zavarja, szavai szerint történelemtagadás lenne, ha nem venne részt az eseményen:

Gondoljanak akármit is Marx Károlyról, azt senki sem tagadhatja, hogy valamilyen módon formálta a történelmünket”

 – mondta Juncker.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére