Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jövõ évtõl már szoknyában is járhatnak a fiúk iskolába

Sümeghi Lóránt

2016.06.13. 14:58

Az Egyesült Királyságban több mint 80 tanintézményben lesz jövõtõl engedélyezett a fiúk számára az, hogy nadrág helyett szoknyát hordhassanak.
LONDON, 14:58

Az Egyesült Királyságban több mint 80 tanintézményben lesz jövőtől engedélyezett a fiúk számára az, hogy nadrág helyett szoknyát hordhassanak.

A kezdeményezést az angol kormány is jóváhagyta, így többségében állami intézményekről van szó. Mi több, negyven általános iskola is érintetté vált az ügyben, így akár 7-8 éves kisfiúk is szabadon dönthetnek azzal kapcsolatban, hogy épp nadrágot vagy szoknyát szeretnének-e viselni.

A kezdeményezés a "gender semlegesség" jegyében történt, ugyanis egyes önjelölt gyermekpszichológusok szerint káros hatással van egy fejlődő gyerekre az, ha rákényszerítjük a társadalmi normák által előírt nemi szerepeket. A brit Stonewall nevű LMBTQ szervezet egyik szóvivője szerint, ha egy kisgyermek elbizonytalanodik nemi szerepével kapcsolatban, akkor segíteni kell abban, hogy kísérletezzen:

üdvözöljük az ezzel kapcsolatban hozott új döntést. Teljes mértékben támogatjuk a gender semlegességgel küzdő gyermekeket."

Az Egyesült Királyságban volt már korábban precedens arra, hogy bizonyos intézmények kiálltak a szoknyás tizenéves fiúk mellett, azonban ezek többnyire magánintézmények vagy alapítványi iskolák voltak. A mostani állami kezdeményezés azonban teljes mértékben ellentmond a józan észnek.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére