Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jövõ héten is folytatják akciójukat a bevándorlásellenesek a francia Alpokban

Forisek Ádám

2018.04.22. 22:00

Az Indentitárius Nemzedék (GI) nevû francia bevándorlásellenes szervezet akciója befejezõdött, jövõ héten azonban folytatják a járõrözést.
NÉVACHE, 22:00

Az Indentitárius Nemzedék (GI) nevű francia bevándorlásellenes szervezet akciója befejeződött, jövő héten azonban folytatják a járőrözést.

Romain Espino, a GI egyik szóvivője a francia sajtónak elmondta, hogy a táborhelyet felszámolták és valamennyi aktivista leereszkedett a francia oldalra – értesült az MTI.

Az egynapos akció során a csoport nem találkozott migránsokkal, ám ez annak tudható be, hogy az akcióval párhuzamosan a GI aktivistái Olaszországban szórólapokon tájékoztatták az embereket a hágó lezárásáról, többek között egy csoport illegális bevándorlót is informáltak erről.

A szóvivő szerint az akció sikere az, hogy „sikerült a média és a politika figyelmét ráirányítani az Échelle-hágóra.” Az Indentitárius Nemzedék aktivistái jelezték, hogy a jövő héten folytatják a "járőrözést" az illegális bevándorlók általuk ismert útvonalain a francia Alapokban. 

Az aktivisták szombaton hótalpon jutottak fel a hágóra, építkezéseken használt műanyag rácsokból "jelképes határt" húztak fel, hogy jelezzék az esetleges bevándorlóknak, hogy "a határ zárva és haza kell térniük". A hegyoldalon egy óriás transzparenst feszítettek ki, amelyen vörös alapon fehér betűkkel ez az üzenet olvasható angolul. Ha a migránsok mégis át akarnak kelni,

hívni fogjuk a csendőrséget.( ...) Azután az igazságszolgáltatás teszi majd a dolgát"

– jelentette ki Romain Espino.

A többségében franciákból álló mintegy százfős csoportban magyarok, olaszok, dánok, osztrákok, angolok és németek is voltak.

A francia-olasz határ teljes hosszán továbbra is erős a migrációs nyomás Gérard Collomb francia belügyminiszter szerint. Emlékeztetett, hogy 50 ezer embert fordítottak vissza 2017-ben a francia-olasz határszakaszon. Arra is emlékeztetett, hogy a terrorfenyegetettség miatt a 2015. november 13-i párizsi merényletsorozat éjszakáján visszaállított határellenőrzést Franciaország április 30-án további hat hónappal meghosszabbítja. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére