Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jordánia megpróbál izmozni Izraellel

Bokor Gábor

2017.07.28. 22:58

Az egyik neve elhallgatását kérõ jordániai kormányzati tisztségviselõ szerint Jordánia hivatalos úton is bejelentette Izraelnek, hogy nem engedi vissza ammáni állomáshelyére az izraeli nagykövetet, hogyha nem indul a zsidó államban komoly vizsgálat a lelõtt munkás ügyében.
AMMÁN, 22:58

Az egyik neve elhallgatását kérő jordániai kormányzati tisztségviselő szerint Jordánia hivatalos úton is bejelentette Izraelnek, hogy nem engedi vissza ammáni állomáshelyére az izraeli nagykövetet, hogyha nem indul a zsidó államban komoly vizsgálat a lelőtt munkás ügyében.

A diplomáciai botrányt az indította el, hogy a külképviselet egyik biztonsági őre önvédelemből lelőtte a bérelt lakásában dolgozó 17 éves jordániai munkást és véletlenül lelőtte a lakás tulajdonosát is.

Izrael még hétfőn jelentette be, hogy visszaérkezett az ország jordániai nagykövetségének minden dolgozója, köztük a szóban forgó biztonsági ember is.

A jordániai hatóságok ragaszkodtak ahhoz, hogy az őr csak egy náluk lefolytatott nyomozás lezárulta után távozhasson az országból, azonban Izrael kiállt amellett, hogy a férfi diplomáciai mentességet élvez, és sikerült evakuálnia a követséget.

Az ügyben megszólalt II. Abdalláh jordániai király is, aki felszólította Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy állítsák bíróság elé a biztonsági őrt. Az izraeli külügyminisztérium korábban terrortámadásnak minősítette a történteket, amelyek hátterében szerinte azok az indulatok állnak, amelyeket az al-Aksza mecset körüli válság korbácsolt fel.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére