Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jönnek a migránsok, de dolgozni nem akarnak

888.hu

2016.09.16. 14:58

Nem változott a be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben az euróövezetben és az Európai Unióban - közölte pénteken az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala.
BRÜSSZEL, 14:58

Nem változott a be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben az euróövezetben és az Európai Unióban - közölte pénteken az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala.

Már olvashattunk olyan híreket, melyek szerint eddig 63 migránst alkalmaztak a német nagyvállalatok a megközelítő kétmilliós néptömegből. Az egyoldalúságot erősíti, hogy a 63 felvett emberből 50 a Deutsche Postnál talált munkát, főleg levélelosztó munkakörben.

A német cégek szerint azért nem alkalmazzák a migránsokat, mert:

  • nem beszélnek németül,
  • és a korábbi hírekkel ellentétben az Európába beözönlő etióp, eritreai, pakisztáni, afgán, szír menekültek nem rendelkeznek semmilyen felsőfokú végzettséggel, sőt sokan még írni és olvasni sem tudnak.
Jönnek a migránsok, de semmire sem jók 

Most az Eurostat végzett egy felmérést, mely szerint az euróövezet 19 tagállamában a második negyedévben átlagosan 1,7 százalék, az első negyedévivel megegyező volt a be nem töltött munkahelyek aránya (a betöltött és be nem töltött munkahelyek összegéhez képest). Egy évvel korábban, 2015 második negyedévében 1,5 százalék volt az arány. Az Európai Unió 28 tagállamában 1,8 százalék volt az arány a második negyedévben, az első negyedévivel megegyező, de magasabb az egy évvel korábbi 1,7 százaléknál.

A be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben Csehországban volt a legmagasabb, 2,9 százalék, illetve Belgiumban 2,8 százalék, az Egyesült Királyságban 2,5 százalék, Németországban 2,4 százalék, Svédországban 2,3 százalék.

A legalacsonyabb arányt Portugáliában regisztrálták, 0,7 százalékot, Görögországban 0,8 százalékost (első negyedévi adat), Spanyolországban és Lengyelországban 0,8 százalékost, Bulgáriában és Írországban 0,9 százalékost.

Magyarországon az uniós átlaggal közel megegyező, 1,9 százalék volt a be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben, magasabb az első negyedévi 1,8 százaléknál és az egy évvel korábbi 1,6 százaléknál. A második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest az unió 28 tagállamából húszban nőtt a be nem töltött munkahelyek aránya, hatban nem változott, és kettőben csökkent, Görögországban és Máltán egyaránt 0,1 százalékponttal. A legnagyobb növekedést Lettországban regisztrálták, 1,1 százalékpontot, valamint Csehországban 0,6 százalékpontot.

(MTI, Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére