Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jönnek a gendersemleges, hidzsábos emojik iPhone-ra

Bokor Gábor

2017.10.07. 18:18

Az Apple legújabb frissítésével jönnek majd a hiperpolkorrekt tartalmak.
CUPERTINO, 18:18

Az Apple legújabb frissítésével jönnek majd a hiperpolkorrekt tartalmak. 

Az amerikai cégóriás szeptember közepén, a vadonatúj iPhone-okkal együtt mutatta be legújabb operációs rendszerét, az iOS 11-et, melyet azóta már többször is frissítettek. A legtöbbször csak apróbb változtatásokkal jár a rendszer frissítése, hogy korrigálják a korábban fel nem fedezett hibákat.

A legújabb frissítés, a nemsokára megjelenő iOS 11.1 azonban sok újdonságot tartalmaz. Az iPhone-nal rendelkezők ugyanis sokkal több emojit, azaz speciális piktogramokat és egyéb hangulatjelet küldhetnek az ismerőseiknek a Messengeren keresztül. 

Sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy kiderült, a jövőben akár hidzsábos nőket, szivárványszínbe borított szíveket, gendersemleges alakokat és szoptató anyákat is lehet egymásnak küldözgetni.

A piktogram-mániában szenvedőket az amerikai cég a továbbiakban kiszolgálja brokkolival, vámpírokkal és zombikkal, mert hatalmas igény volt rá korábban is. 

Az új hiperliberális emojikról még júliusban számolt be az Apple egyik munkatársa az emojik világnapján – nem vicc, van ilyen–, azonban a telekommunikációs vállalat csak nemrég ismerte el az új jelek érkezését, melyeket a jövő héttől lehet letölteni az iPadekre és az iPhone-okra.

A fejkendős jeleket, a Hidzsáb Emoji Projekt keretében a 15 éves német Rayouf Alhumedhi vitte sikerre, aki sokáig nehezményezte, hogy nem talál az iszlám vallásnak megfelelő piktogramokat a chatprogramon belül. A felhasználók már több mint 2600 jellel képesek teletömni a beszélgetéseiket. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére