Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lesz Miniszterelnöki Programiroda?

Horváth József György

2015.10.08. 16:04

Átnevezhetik a miniszterelnöki kabinetet.

Miniszterelnöki Programirodává nevezhetik át a jövőben az eddigi miniszterelnöki kabinetet, amit a tervek szerint az erre kinevezett államtitkár vezethet majd a szervezési kabinetfőnök helyett.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön több változtatást is elfogadott a  államtitkárok jogállásáról szóló törvények módosításával kapcsolatban.

Az egyik módosítás értelmében az általános politikai koordinációt ellátó Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, vagyis a miniszterelnök kabinetfőnöke miniszteri rangban látja el feladatát.

A módosításokat több oldalról is támadták. Az MSZP szerint hibás a módosítás, és a kinevezendő államtitkár személye is ködbe burkolózik. Az MSZP szerint már így is túl sok államtitkár van. A Jobbik inkább spórolna a kinevezéssel, Fodor Gábor pedig propagandaminisztériumnak nevezte a létrejövő tárcát.

A miniszterelnökség államtitkára tudatta a bizottság tagjaival, hogy a posztot betöltő államtitkár személyére a miniszterelnök tesz javaslatot és a köztársasági elnök fogja kinevezni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére