Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól láthatóak az integráció kudarcai Németországban

Pörge Béla

2018.02.13. 20:38

A Migrációkutató Intézet legújabb elemzésében megvizsgálta a németországi migrációs helyzetet a legfrissebb statisztikai adatok tükrében, áttekintve a legfontosabb munkaerõpiaci, gazdasági és közbiztonsági vonatkozásokat. Az elsõ számú európai célországnak tekinthetõ Németországba 2015-ben és 2016-ban több mint 1,2 millióan érkeztek, mely nyomán a bevándorló hátterû népesség 18,6 millióra nõtt 2016-ban. A migrációs krízis látványos negatív következményekkel járt a fogadó országban.

A rendelkezésre álló adatok alapján minden előzetes várakozástól elmarad a Németországba érkezettek munkaerőpiaci integrációja: 2017 tavaszán a menekültstátuszban részesítettek foglalkoztatási rátája csupán 18 százalék volt, miközben a munkanélküliség körükben meghaladta az 50 százalékot.

A sikertelen gazdasági integrációt egyértelműen a megfelelő képzettség, szakmai
tapasztalat és nyelvtudás hiánya magyarázza: egyes felmérések szerint a németországi menedékkérők harmada legfeljebb alapfokú oktatásban részesült korábban.

Mindeközben Németország csillagászati összegeket áldoz a menedékkérők ellátására, és a
védelemre jogosultak integrálására. Bár 2016-ban közel 22 milliárd eurót költöttek e célokra, a fiskális megtérülés esélye még középtávon sem reális.

A bűnügyi statisztikák alapján kijelenthető, hogy a németországi közbiztonság romlása és a
tömeges migráció között egyértelmű ok-okozati összefüggés van, amely nem csupán a
beáramlás volumenhatásából ered. 2016-ban az összes bűnelkövető 8,6 százaléka tartozott a menedékkérőket is magába foglaló „bevándorlók” kategóriájába, miközben a teljes népességen belüli arányuk csupán két százalék volt.

A fenti adatok egyértelműen azt bizonyítják, hogy Németország esetében a harmadik országból érkező bevándorlók integrációja (mind gazdasági, mind egyéb szempontok alapján) eddig sem volt sikertörténet, az elmúlt években érkezettek viszont a korábbiakhoz képest is súlyosabb kihívást jelentenek az ország számára.

A teljes elemzés elérhető a Migrációkutató Intézet weboldalán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére