Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól jártak a Görögországba menekült török katonák

Bertha László

2016.07.21. 16:38

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy görög bíróság azt a nyolc török katonát, akik a törökországi puccskísérletet követõen katonai helikopterrel szöktek át Görögországba.
ATHÉN, 16:38

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy görög bíróság azt a nyolc török katonát, akik a törökországi puccskísérletet követően katonai helikopterrel szöktek át Görögországba.

A katonákat illegális határátlépés miatt ítélték el, azonban mindössze két-két hónap felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Törökország próbálta elérni, hogy a katonákat kiadják nekik, erre azonban nem sok esély mutatkozott a két ország nézeteltérései miatt.

A török állami hírügynökség arról számolt be esetükben, hogy a katonák három helikopterrel igyekeztek sebesült társaik megsegítésére Isztambulban, de Erdogan hívei tüzet nyitottak rájuk, így menekülni kényszerültek. Két helikoptert az egyik közeli laktanyában tettek le, eggyel pedig elhagyták az országot.

A török pilótát a légi közlekedés szabályainak megsértésével is vádolták, de végül ebben a vádpontban felmentette őt a görög bíróság. Az ítélet végrehajtását három évre felfüggesztették, ugyanakkor a török katonák továbbra is őrizetben maradnak, amíg nem születik döntés a menekültkérelmük ügyében.

A nyolc török katona semmiképpen sem akar visszatérni Törökországba, mivel félnek az elbukott államcsíny utáni tisztogatásoktól.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabotázs? Szivárgást észleltek az Északi Áramlat 2-n

Szabotázs? Szivárgást észleltek az Északi Áramlat 2-n

A „súlyos balesettől” való félelem miatt tilalmi zónát hoztak létre a dán vizeken.

Öt év letöltendőt kapott kémkedésért Kovács Béla

Öt év letöltendőt kapott kémkedésért Kovács Béla

A Kúria kimondta az ítéletet a Jobbikban csak KGBélaként emlegett politikusra.

Még az év vége előtt lezárulhat a feltételességi eljárás

Varga Judit igazságügyi miniszter expozéjában arról beszélt, hogy szeptember 18-án lezárult egy több hónapos, nehéz, ám rendkívül konstruktív egyeztetési folyamat a magyar kormány és az Európai Bizottság között. A bizottság megállapította, hogy a kabinet által benyújtott 17 intézkedési javaslat megfelelően fogja orvosolni azokat az aggályokat, amelyek miatt a kondicionalitási eljárást megindították.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére