Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Joe Biden csak a levegőbe beszélt, amikor hadsereget ígért Tajvannak

888.hu

2022.10.03. 15:20

Most a védelmi miniszterének kellett magyarázkodni az elnök szavai miatt.

 

Lloyd Austin védelmi miniszter nem támogatja Joe Biden elnök kijelentését, miszerint az Egyesült Államok hadserege megvédi Tajvant, ha Kína megszállná, mondván: Amerika prioritása, hogy segítsen Tajvannak megvédeni magát.

A CNN „Fareed Zakaria GPS” című közéleti műsorában Austin így nyilatkozott:

 

A tajvani kapcsolatokról szóló törvénnyel összhangban elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsük Tajvant az önvédelem képességének fejlesztésében. És ez a munka az idők folyamán folytatódott, és folytatódni fog a jövőben is.”

 

Mint ahogy azt a 888.hu is megírta, pár héttel ezelőtt a CBS „60 Minutes” című műsorában sugárzott interjúban Biden kijelentette, hogy az Egyesült Államok megvédi Tajvant egy esetleges kínai invázió esetén.

Zakaria megjegyezte, hogy Biden túllépte a hivatalos amerikai Tajvan-politika határait.

 

Az amerikai hadsereg mindig készen áll arra, hogy megvédje az érdekeinket, és eleget tegyen a kötelezettségeinknek.”

– közölte Austin, majd hozzátette:
„Azt hiszem, az elnök világos választ adott, amikor a kérdésre válaszolt. De ismétlem, továbbra is azon dolgozunk, hogy biztosítsuk, hogy a megfelelő képességekkel rendelkezzünk a megfelelő helyeken annak érdekében, hogy segítsük szövetségeseinket a szabad és nyitott Csendes-óceáni térségek fenntartásában.”

 

Miután Mao Ce-tung 1949-ben győzelmet aratott Kína polgárháborújában, világossá tette, hogy vissza akarja kapni Tajvant, innentől kezdve az Egyesült Államok tajvani politikája kiszámíthatatlan volt.

 

Nem akarjuk, hogy a status quo egyoldalúan megváltozzon.”

– mondta Austin Zakariának.

 

Ismert: a két nagyhatalom (USA-Kína) között ismét feszültség támadt nemrég, amikor Nancy Pelosi, az Egyesült Államok képviselőházának elnöke bejelentette, hogy Tajvanra látogat, ami diplomáciai nyelven nyílt amerikai támogatást jelent.

A kínai államfő korábban kijelentette:

nem zárja ki, hogy akár erőszakot alkalmazzon annak érdekében, hogy elfoglalja Tajvant és ténylegesen egyesítse a szigetet Kínával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

Saját országa Egyesült Államokkal szemben a katari foci vb-n elszenvedett vereségét ünnepelte egy iráni, amikor lelőtték.

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

John Barnes, a Liverpool egykori legendás válogatott labdarúgója szerint a vb-t rendező országot már-már zaklatják, pedig éppen Nagy-Britanniában is lenne bőven tennivaló az emberi jogok érvényesítése terén. Barnes szerint a nyugati országok szurkolói emberi jogi leckéket adnak a közösségi médiában világbajnokság házigazdájának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére