Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Joe Biden ismét humorizálni próbált az afganisztáni kimenekítés kapcsán

888.hu

2021.08.26. 18:30

Vészesen közeledik augusztus 31-e. Ez az a hivatalos időpont, amikorra az összes amerikainak el kell hagynia Afganisztánt. A kimenekítés viszont nem halad elég jól, így hát felmerül a kérdés: mi lesz azokkal, akik ott maradnak a határidő lejárta után?

 

Joe Bidennek a kiberbiztonságról szóló sajtótájékoztatója végén tettek fel egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy mit tervez, ha az augusztus 31-ei határidőn túl is maradnak Afganisztánban amerikaiak.

Elsőre az elnök nem válaszolt semmit, csak mosolygott, ahogy az utóbbi időben a kényes kérdéseknél megszokhatta a közönség. Peter Alexander, a New York Times riportere azonban bekiabálva még egyszer feltette a kérdést.

Az Egyesült Államok elnöke ekkor már megszólalt, de csak egy gyenge viccre futotta.

Te leszel az első ember, akit felhívok”

– felelte Biden.

Az elnök továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a határidő lejártáig minden amerikai elhagyja Afganisztánt – írta az ügyről a Daily Caller.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Joe Biden amerikai elnök népszerűségi indexe májusban hivatali idejének eddigi mélypontjára csökkent: az amerikai lakosság alig 39 százaléka elégedett a teljesítményével, és még a Demokrata Párt tagjainak körében is egyre növekszik az elnök tevékenységével kapcsolatos borúlátás.

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

Hiába akarja az EU, Scholz nem szankcionálja az oroszok miatt Schrödert

Olaf Scholz csütörtökön elutasította az Európai Parlament azon követelését, hogy Gerhard Schrödert szankcionálják, amiért nem volt hajlandó felmondani az orosz energetikai cégeknél betöltött vezető tisztségeket. A német kancellár optimista abban is, hogy a török ellenállás Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával szemben leküzdhető.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére