Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobban van Ferenc pápa

888.hu

2021.07.11. 16:30

Az ingyenes, egyetemes egészségügyi ellátás mellett emelt szót Ferenc pápa vasárnap, a műtétjét követően egy héttel tartott első nyilvános beszédében.

 

A katolikus egyházfő beszédének rögtönzött részében arról beszélt, hogy a kórházban töltött idő alatt újfent megtapasztalhatta, mennyire fontos egy mindenki számára hozzáférhető, jó színvonalú és ingyenes egészségügyi ellátás.

A 84 éves Ferenc pápán múlt vasárnap műtétet hajtottak végre vastagbélszűkület miatt.

A mostanra láthatóan jobb egészségégi állapotban lévő pápa a vasárnap délben szokásos Úrangyala-imádságot és az azt kísérő beszédet a Gemelli kórház tizedik emeleti ablakából mondta el a klinika előtt várakozó hívek százai előtt.

A mintegy tízperces beszédét egy előre elkészített szövegből olvasta fel, de több alkalommal is rögtönzött megjegyzéseket fűzött hozzá. Időnként úgy tűnt,

kissé nehezen vesz levegőt és reszelőssé vált hangja.

Hírügynökségek ezzel összefüggésben felidézték, hogy még fiatalkorában el kellett távolítani tüdejének egy részét.

Bírálta az egyházi fenntartású kórházak azon menedzsereit, akiknek – mint fogalmazott – gazdasági nehézségek esetén első gondolatuk bezárni az egészségügyi intézményeket.

Az egyházi elhivatottság nem a pénzről, hanem a szolgálatról szól, és ez mindig ingyen van”

– szögezte le a pápa, akit a Gemmelli kórházban kezelt több gyerek vett körül.

A katolikus egyházfő egyben sürgette, hogy vessenek véget az erőszaknak Haitin, ahol szerdán merénylet áldozata lett Jovenel Moise elnök.

Az erkély alatt összegyűlt, nemzeti zászlókat lengető tömeg éljenzéssel fogadta Ferenc pápát, és azt skandálta: „Viva il Papa!” (Éljen soká a pápa!). Orvosok és páciensek a szomszédos erkélyeken hallgatták a pápa beszédét.

Nagyszerű volt ismét látni a pápát... hangja egy kissé remegett, de a pápa mindig is a pápa lesz, és mi itt akartunk lenni”

– jelentette ki Massimiliano atya olasz pap, a résztvevők egyike.

A Vatikán nem tett közzé egészségügyi jelentést vasárnap, de az előző nap arról számolt be, hogy Ferenc pápa állapota javul, lassanként visszatér teendőihez.

Kezelőorvosai eredetileg egyhetes kórházi ápolást írtak elő, de egyelőre nincsenek értesülések arról, hogy mikor hagyhatja el a klinikát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére