Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobb jegyet kap Oxfordban az a hallgató, akit „traumatizált” Floyd halála

Horváth Tamás

2020.06.17. 16:20

Senkinek sem lenne jó, ha az amerikai „intézményesült rasszizmus” a mimózalelkű oxfordi tanulók vizsgaidőszakát is tönkretenné.

Enyhítő körülménynek számít az Oxfordi Egyetemen a vizsgák osztályzásakor, ha a hallgatót „traumatizálta” George Floyd halála – írja a Daily Mail.

Louis Richardson, a világhírű brit felsőoktatási intézmény alkancellárja azt követően hozta meg a szóban forgó döntést, hogy a hallgatók közül többen is azt állították, hogy az egyetem fekete tanulóinak teljesítményére negatív hatást gyakorolt Floyd sokkoló halála, ezért a valódi tudásuk alatti szinten teljesítettek a vizsgákon.

Mint ismert, a korábban rablásért, szexuális erőszakért és lopásért is elítélt George Floyd május 25-én halt bele egy eltúlzott rendőri intézkedésbe az egyesült államokbeli Minneapolisban. Mivel a rendőr fehér volt, az áldozat pedig fekete, a baloldali média és a különféle emberi jogi szervezetek pillanatok alatt rasszista indítékról kezdtek el beszélni. Floyd halála miatt tüntetések kezdődtek, melyek aztán fosztogatásokba és egyéb erőszakos megnyilvánulásokba csaptak át.

Richardson professzor a döntést indokló levelében úgy fogalmazott, Floyd halála az intézményesült rasszizmus manifesztációja, aki pedig úgy érzi, hogy az események negatívan befolyásolták a teljesítményét, tájékoztassa erről az egyetemet, és akkor külön elbírálás alá esik az osztályzás során.

Érdekes adalék, hogy az Európába is begyűröző „antirasszista” tüntetési hullám az Oxfordi Egyetemet sem kerülte el, az intézmény baloldali hallgatói azért demonstrálnak, hogy távolítsák el a campus területéről Cecil John Rhodes szobrát. Rhodes a XIX. században élt, megrögzött híve volt a gyarmatosításnak, a mai Zambiát és Zimbabwét magában foglaló hajdani országot, Rodéziát is ő hozta létre, melynek nevében a saját családneve köszön vissza.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brüsszel ellopta a lovainkat

Az uniós szóvivő megnyilatkozott. Zárjuk mi is a napot egy viccel.

Így finanszírozza Soros György az Európa Tanácsot

Így finanszírozza Soros György az Európa Tanácsot

Erre az Európai Jogi és Igazságügyi Központ igazgatója világított rá egy interjúban. A szakértő állítását az Európa Tanács éves pénzügyi jelentésére alapozza. Szerinte azzal, hogy az Európa Tanács pénzbeli támogatást fogad el magánszemélyektől, kérdésessé válik a szervezet politikai függetlensége.

Trump: akkor engedem Bident a Fehér Házba, ha bizonyítja, hogy szavazatait legálisan szerezte

Trump: akkor engedem Bident a Fehér Házba, ha bizonyítja, hogy szavazatait legálisan szerezte

Ismét Trump van nyeregben, miután fontos helyeken sikerült bizonyítani több tízezer szavazat elcsalását. Egyre több esély van arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság érvényteleníteni fogja több tagállamban is a szavazás eredményét.

Gyurcsány Ferenc megint lebukott

Gyurcsány Ferenc megint lebukott

Ferenc testvér annak idején még simán vétózott volna a lengyelekkel közösen.

Izrael újabb iráni atomtudóst gyilkoltathatott meg Teherán közelében

Izrael újabb iráni atomtudóst gyilkoltathatott meg Teherán közelében

2010 óta több perzsa atomtudóst is meggyilkoltak – Irán Izraelt vádolja a merényletekkel.

USB-kártyákkal csalta el Biden a választást Pennsylvaniában?

USB-kártyákkal csalta el Biden a választást Pennsylvaniában?

Nagyjából 120 ezer voks jogszerűségét kérdőjelezi meg az amerikai haditengerészet korábbi parancsnokának vallomása.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére