Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jó reggelt, Svédország! Meglepte a vezető svéd virológust a magas halálozási arány

M. Kovács Róbert

2020.05.11. 12:20

Több nyilatkozatában is elismerte Anders Tegnell, a svéd járványügyi védekezés irányítója, hogy „meglepetésként érte őket” a fertőzöttek magas halálozási aránya. Nem néztek híreket?!

Egy televíziós műsorban és a Business Insidernek adott interjújában is beismerte a vezető svéd virológus, hogy

nem voltak felkészülve egy ennyire magas halálozási arányra, amikor úgy döntöttek, különösebb szigorítások nélkül állnak a koronavírus-járvány elébe.

Anders Tegnell szó szerint azt mondta:

meglepetésként érte őket a régióban és európai összehasonlításban is rendkívül magas svéd halálozási arány.

Mint ismert: a svéd hatóságok lényegében semmiféle korlátozást nem vezettek be, nem állt meg az élet, az iskolák és a boltok nyitva maradtak, felhívták ugyan az idősek figyelmét a járvány veszélyeire, de – ahogy korábban már beszámoltunk róla – például a fertőzés jeleit észlelő munkatársak is dolgoztak a privatizált otthoni idősellátásban is.

A kései felismerés eddig 3225 svéd állampolgár életébe került,

bár Anders Tegnell szerint még most sem bizonyítható, hogy a magas halálozási arány összefügg az óvintézkedések hiányával.

Mégis Svédországban, ahol nem meglepetésszerűen ütött be a járvány, az 1 millió főre jutó halálesetek száma a hatodik legmagasabb Európában Belgium, Spanyolország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Franciaország után. Ugyanakkor

a svéd mortalitási ráta az ötszöröse a régió egyéb országaiban, így a Norvégiában, a Finnországban és a Dániában nyilvántartottnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére