Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jézus utódjának nevezte a klímahiszti arcát a svéd egyház

Ányos Miklós

2019.10.02. 20:30

Újra felbukkant a Twitter-bejegyzés, melyben Jézus utódjának nevezte Greta Thunberget egy svéd egyház tavaly karácsonykor.

Miközben a 16 éves kislány a napokban észak-amerikai városokban tart előadásokat a klímáról, egy svéd egyház által tavaly közzétett Twitter-üzenet újjáéledt.

Közlemény! A názáreti Jézus mostantól kinevezte utódját, Greta Thunberget

– szól a bejegyzés, amelyet 2018. december 1-jén, egy limhamni egyház Twitter-fiókjában tettek közzé.

A tweet újra megjelent, amikor Thunberg magára vonta a nemzetközi figyelmet az ENSZ klímacsúcsán tartott beszédjével. „Az én üzenetem az, hogy figyelni fogunk titeket” – olvasta fel Greta az New York-i beszédében, ahol arról beszélt, hogy a „elloptátok az álmaimat és a gyermekkoromat az üres szavaitokkal... A tömeges kipusztulás kezdetén vagyunk…”

A svéd egyház korábban is tett fel érdekes bejegyzéseket: „Amikor az Amazon ég, összegyűlünk és harcolunk a Földanyáért.” A tweeteket nem törölték, de a fiók december óta inaktív.

A posztot közzétevő egyház egyébként evangélikus, és 2000 óta az államtól független, mivel Svédországban már nem számít hivatalosnak a lutheránus vallás.

A klímalobbi egyébként azt tervezi, hogy Greta az USA-ban és Kanadában is részt vesz az ifjúsági klímatüntetéseken, még mielőtt decemberben Chilébe indulna egy újabb amerikai csúcstalálkozóra kioktatni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére