Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jé, még sincs „náci vészhelyzet” Drezdában

Forisek Ádám

2019.11.04. 18:18

Dirk Hilbert, a város főpolgármestere nem használja a kifejezést, mert nem kíván hozzájárulni a társadalmi viták nyelvi természetű elmérgesedéséhez.

Elhatárolódik a németországi Drezda főpolgármestere a „náci vészhelyzet” kifejezéstől, amely a városi képviselő-testület egy október végén elfogadott nyilatkozatában szerepel.

Dirk Hilbert elmondta, hogy a kifejezés annyira „populista”, hogy nem méltó az ügy komolyságához. A liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) politikusa kiemelte, hogy nem kíván hozzájárulni a társadalmi viták nyelvi természetű elmérgesedéséhez, ezért nem is használja ezt a kifejezést.

A Szászország tartományi főváros önkormányzati képviselő-testülete „Náci vészhelyzet?” címmel fogadott el egy politikai nyilatkozatot, amely szerint fokozni kell az „antidemokratikus, antipluralista, emberellenes és szélsőjobboldali” tendenciák elleni erőfeszítéseket és erősíteni kell a civil társadalmat.

A nyilatkozatban kérdőjeles formában használt kifejezés az A párt (Die Partei) elnevezésű szatírapárt egyetlen képviselőjétől, Max Asenbachtól származik. A politikus német hírportálokon hétfőn idézett nyilatkozatában az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű, Drezdában alapított és a német nyilvánosságban szélsőjobboldalinak bélyegzett mozgalomra és a szászországi nagyvárosban az utóbbi években történt idegenellenes támadásokra hivatkozva elmondta, azért kezdeményezte az állásfoglalást, mert „Drezdának meggyűlt a baja a nácikkal”.

A határozati javaslatot Max Asenbach és két további független képviselő, valamint a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) frakciója közösen terjesztette elő. A javaslatot a Zöldek és az FDP soraiból is támogatták, végül 39 igen szavazattal, 29 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett fogadták el október 30-án.

Időközben vita bontakozott ki a városban a „náci vészhelyzet” kifejezés körül. Bírálta használatát a többi között a drezdai idegenforgalmi vállalkozások szövetsége (Tourismusverband Dresden), amelynek vezetője, Johannes Lohmeyer aláhúzta, hogy a képviselő-testület határozatának címéül választott kifejezés általánosító gyanú alá helyezi a drezdaiakat és súlyosan sérti városuk mint a világra nyitott és vendégszerető település tekintélyét. Azonban a tények magukért beszélnek, a Drezdába érkezű külföldi vendégek számának növekedése azt jelzi, hogy „közel s távol nyomát sem látni vészhelyzetnek” – fogalmazott az érdekképviseleti vezető.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Novák Katalint a Nemzetközi Női Demokrata Unió alelnökévé választották

Novák Katalint a Nemzetközi Női Demokrata Unió alelnökévé választották

Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát a konzervatív Nemzetközi Női Demokrata Unió alelnökévé választották helyi idő szerint pénteken Washingtonban.

Borsodi rangadó és újoncok csatája is lesz az NB I-ben

Borsodi rangadó és újoncok csatája is lesz az NB I-ben

2019 utolsó előtti fordulója következik a hétvégén!

Kirúgta Lattmann Tamást az NKE

Kirúgta Lattmann Tamást az NKE

Lattmann a közösségi médiában tett olyan megjegyzést, ami az egyetem értékrendjével összeegyeztethetetlen.

Varga Mihály: a kormány a jövő év elején újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket vezet be

Recesszióról nem beszélhetünk, de lassul a világgazdaság növekedési üteme. Legfőbb partnerünknek, Németországnak az ipari teljesítménye visszaesett, ezért a kormány a jövő év elején újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket vezet be – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Budapesten, a Gránit Bank karácsonyi ünnepségén.

Striving forward!

Striving forward!

Here is our weekly report on the most important news and events that took place in Hungary.

Egyre népszerűbb a YouTube-on a rapper száma, amelyben a franciák kihalásáról fantáziál

Egyre népszerűbb a YouTube-on a rapper száma, amelyben a franciák kihalásáról fantáziál

A szám címe: „Le Grand Replacement” vagyis „A nagy lakosságcsere”.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére