Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Járvány: tovább nő-e a fertőzöttek száma a Super Bowl-lal vasárnap?

888.hu

2021.02.05. 18:31

Meghaladta a 450 ezret a koronavírus okozta halálesetek száma az Egyesült Államokban – jelentette be csütörtökön az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ (CDC).

A napi halálozások száma továbbra is magas, több mint háromezer, annak ellenére, hogy a fertőzések száma csökken, és egyre több oltóanyag érkezik – mondta a CDC igazgatója az Associated Press hírügynökségnek adott interjújában.

Rochelle Walensky szerint magas a kockázata annak, hogy a fertőzések számának javuló tendenciáját ellensúlyozhatja az, hogy az emberek összejöveteleket tartanak.

„Teljesen őszintén aggódom a vasárnapi Super Bowl miatt”

- fogalmazott a szakember.

A közegészségügyi szakértők a héten kiemelt figyelmet szentelnek Floridának, ugyanis a déli államban, Tampa városában rendezik meg a profi amerikaifutball-liga (NFL) döntőjét. A város vezetői és az NFL döntéshozói a stadion teljes befogadóképességének egyharmadába engednek be szurkolókat, azaz

élőben, a helyszínen 22 ezer ember tekintheti meg a Super Bowl-t. Mint mondták: így próbálják biztosítani a távolságtartást.

Az elmúlt hónapban az Egyesült Államokban Kaliforniából jelentették a legtöbb halálesetet, átlagosan napi több mint ötszázat. A nyugat-amerikai államban az elhunytak 46 százaléka a latino származású emberek közül került ki, annak ellenére, hogy a lakosság mindössze 39 százalékát alkotják. Tavaly novemberben a latino halálesetek száma napi 3,5 volt 100 000 lakosra vetítve, de ez az arány a múlt héten már 40 főre nőtt.

Alabama államban szintén rosszabb a helyzet, mint korábban volt. A halálozások heti átlaga az elmúlt két hétben napi 74-ről 147-re emelkedett. Ezen kívül Kentuckyban, Észak-Karolinában, Oklahomában, Dél-Karolinában és Tennessee-ben is nőtt a halálesetek száma.

Eközben a Johnson & Johnson csütörtökön benyújtotta a sürgősségi felhasználási engedély iránti kérelmét az egydózisú COVID-19 vakcinájához. Az amerikai gyógyszeripari vállalat egy hete jelentette be, hogy az általa kifejlesztett oltás 66 százalékos védelmet nyújtott a Covid-19 betegség mérsékelt és súlyos formái és 85 százalékost a legsúlyosabb tünetek kialakulása ellen.

„A COVID-19 oltóanyag sürgősségi felhasználásra történő engedélyezése után készen állunk a szállítás megkezdésére. Keményen dolgozunk azon, hogy a vakcinánkat a lehető leggyorsabban hozzáférhetővé tegyük a lakosság számára.” – írta közleményében Paul Stoffels, a társaság tudományos vezetője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére