Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Japán és Vietnám elutasította a katonai erő használatát

888.hu

2022.05.01. 18:45

Japán és Vietnám egyetért abban, hogy tiszteletben kell tartani a nemzetközi jog előírásait és elutasítja a katonai erő használatát Ukrajnában – jelentette ki vasárnap Kisida Fumio japán miniszterelnök a vietnámi hivatali partnerével, Pham Minh Chinhhel folytatott megbeszélését követően.

 

Nem fogadhatjuk el a fennálló állapotok megváltoztatását katonai erővel, bárhol történjék is ez a világon.”

– húzta alá Kisida Fumio.

Japán élesen bírálta Oroszország ukrajnai hadműveletét és csatlakozott a Moszkva ellen hozott nyugati szankciókhoz is. Vietnám azonban, a délkelet-ázsiai országokhoz hasonlóan, eddig igyekezett elkerülni Oroszország közvetlen bírálatát és önmérsékletre, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartására és tárgyalásos rendezésre intette a konfliktus szereplőit.

 

Vietnám Oroszország történelmi szövetségesének számít, a vietnámi hadsereg fegyverzete is nagyrészt orosz gyártmányú. Mindemellett szoros kapcsolatai vannak Ukrajnával is, ahol mintegy tízezer vietnámi dolgozik, vagy tanul. Az utóbbi években Vietnám szorosabbra fűzte viszonyát az Egyesült Államokkal is tekintettel Kína területi követeléseire a Dél-kínai-tengeren.

 

A japán miniszterelnök szintén bírálta Kína ténykedéseit a Dél-kínai-tengeren, ahol a pekingi vezetés mesterséges zátonyokat hozott létre, rajtuk katonai támaszpontokkal alátámasztva területi igényeit a hatalmas áruforgalmat bonyolító térségre, amelynek egyes részeit Brunei, Malajzia, a Fülöp-szigetek, Tajvan és Vietnám szintén magának követel.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány még vasárnap is csak készül

Újabb nap, újabb DK-s lázálom.

Az idén már több mint 20 ezren jutottak át csónakon Nagy-Britanniába

Az idén már több mint 20 ezer illegális bevándorló jutott át Nagy-Britanniába csónakokon a La Manche csatornán keresztül – jelentette vasárnap hivatalos kormányzati adatokra hivatkozva a PA Media hírügynökség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére