Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Izraelben már december 27-én megkezdődik a lakosság tömeges oltása

888 - MTI

2020.12.10. 06:00

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Juli Edelstein egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón azt is közölte, hogy naponta 60 000 vakcina beadását tervezik, miután szerdán a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre érkezett a Pfizer és a BioNTech oltóanyagának első, még csak kísérleti jelleggel, a szállítás tesztelésére elküldött rakománya.

Benjamin Netanjahu kijelentette, hogy

az emberek bátorítására elsőként ő oltatja be magát.

A Pfizer és a BioNTech vakcinája mellett várhatóan a Moderna, az AstraZeneca és más gyógyszergyártó cégek termékeit is fel fogják használni Izraelben.

Jeruzsálem már nyáron megrendelte a Moderna, valamint a Pfizer és a BioNTech hasonló, új technológiával készített oltóanyagát. Az új módszer egy a vírushoz hasonló, de ártalmatlan genetikai kód felhasználásával kiképezi az emberek immunsejtjeit a valódi vírus felismerésére és elpusztítására.

Edelstein hangsúlyozta, hogy

újabb könnyítést is bevezetnek, ezentúl két negatív teszt esetén az arra kötelezettek az eddigi 12 nap helyett már tíz nap után elhagyhatják a karantént.

A tervek szerint a beoltott emberek „zöldkártyát” vagy „útlevelet” kapnak – egyelőre nem világos, hogy telefonos applikáció vagy mágneses kártya formájában –, amellyel például látogathatják majd a plázákat, a sportközpontokat és a konditermeket.

Miután a kormány jogi akadályok miatt elvetette az éjszakai kijárási tilalom bevezetésének már megszavazott tervét, értesülések szerint azt fontolgatják a koronavírusjárvány terjedésének megakadályozására, hogy a hanuka csütörtök este kezdődő nyolcnapos ünnepe alatt betiltanák mások otthonainak meglátogatását délután fél hat és éjfél között.
A zsidó lakosság körében ugyanis ilyenkor az a szokás, hogy összejönnek egymásnál a családok és a barátok, és mindennap közösen gyújtják meg a nyolcágú hanukai gyertyatartó egy-egy gyertyáját.

Izraelben szeptember közepén másodszor vezettek be országos karantént, melyet teljes mértékben még nem oldottak fel, de ennek ellenére az utóbbi hetekben ismét emelkedni kezdett az új fertőzöttek száma, s szerdán ismét több mint 15 ezer aktív vírushordozót tartottak nyilván.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére