Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Izrael kitiltott egy brit tudóst

888.hu

2016.10.18. 14:08

Dr. Adam Hanieh-t õrizetbe vették a tel-avivi reptéren és 10 évre kitiltották Izraelbõl. A brit tudós egy palesztin egyetemre érkezett vendégelõadóként.

Dr. Adam Hanieh-t őrizetbe vették a tel-avivi reptéren és 10 évre kitiltották Izraelből. A brit tudós egy palesztin egyetemre érkezett vendégelőadóként.

A SOAS Londoni Egyetem, Hanieh munkáltatója elítélte az izraeli hatóságokat, amiért őrizetbe vették a brit férfit és azonnal kitoloncolták, valamint 10 évre ki is tiltották az országból.

Dr. Hanieh azért utazott Izraelbe, hogy PhD hallgatóknak tartson társadalomtudományi előadásokat a palesztin Birzeit Egyetemen. Ám erre nem kerülhetett sor, mert a Ben Gurion reptéren azonnal őrizetbe vették.

Az egyetem értesülései szerint Dr. Hanieh-t 10 órán keresztül hallgatták ki a hatóságok, majd éjszakára egy büntetés-végrehajtási intézetbe vitték át, reggel pedig azonnal kitoloncolták.

Az izraeli belügyminisztérium egyik munkatársa arról értesítette, hogy tíz évre kitiltották az országból.

A SOAS Londoni Egyetem hétfőn további részleteket közölt üggyel kapcsolatban:

Sajnálatos módon eddig semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, annak ellenére, hogy kifejeztük: ez az akadémiai szabadság önkényes megsértése."

Dr. Hanieh csupán az egyike azoknak az akadémikusoknak, akiknek megtiltották az Izrael területére való belépést – közölte a London University, a társadalomtudós munkaadója. 2015-ben a London University-nek akadtak hasonló gondjai, akkor az egyik diákjukat tiltotta ki Izrael, hasonló körülmények között.

Birzeit Egyetem szóvivője hivatalosan így reagált a történtekre:

Ez az eljárás testesíti meg a palesztin akadémiai szabadság elleni támadást. Ezt a módszert rendszeresen használják a tel-avivi reptéren. A Birzeit Egyetem nincs meglepődve a történteken és ezúton szeretné felhívni a figyelmet a hasonló esetekre."

Izraeli források szerint Dr. Hanieh gyűlöli Izraelt és korábban többször is felemelte a szavát a kormány politikája ellen az általa írt tudományos munkákban.

Ironikus, hogy egy olyan ember, mint Dr. Hanieh, aki nemcsak Izrael bojkottjára és elszigetelésére szólított fel, de azt is elítéli, hogy béke van Izrael és a szomszédai között, de elképed, amikor nem engedjük be az országunkba"

– mondta az izraeli forrás az Independentnek.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére