Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt egy névtelen migránskártya, amellyel ingyenpénzt vehet fel a migráns

Nagy Gábor

2018.11.29. 07:14

Névtelen bankkártyára bukkant a köztévé Boszniában. A kártya bal felsõ sarkában az uniós zászló, mellette az ENSZ Menekültügyi Fõbiztosságának (UNHCR) logója található.

Folyamatos a Velika Kladusához közeli illegális sátortábor felszámolása. Az M1 stábja is ott járt, és a sok szemét között ráakadtak arra, amiről már hetek óta beszélnek, azok a bizonyos UHNCR feliratú névtelen MasterCard-kártyák, amit az UNHCR bocsátott ki.

A chipet kitörte belőle valaki, már akkor sem volt meg, amikor a sárban megtalálták.

Az még nem állítható biztosan, hogy a kártya valódi, és valóban az ENSZ vagy az Európai Unió (EU) bocsátotta-e ki valamilyen bevándorlókat segítő program részeként. De az biztos, hogy első ránézésre nagyon hasonlít a hivatalos migránskártyákhoz.

A balkáni sajtó írt róla először néhány hete, hogy névtelen bankkártyákat találtak illegális bevándorlóknál. Az EU, az ENSZ és a kártyákat kibocsátó cég sem cáfolta, hogy valóban léteznek ilyen kártyák. Szerintük a névtelen kártyákat Görögországban kapják, és kizárólag ott használhatják a menedékkérők. Szerintük a program jó, a magyar kormány szerint viszont a névtelen kártyák segíthetik a terroristákat, és fenyegetik az európai emberek biztonságát. Később kiderült: ezeket a kártyákat az ENSZ és az Európai Bizottság (EB) adja a migránsoknak, egy humanitárius programban már 2017 óta, így az is biztossá vált:

Brüsszel EU-s közpénzmilliókat éget el a Balkánon.

A bankkártyákat az amerikai MasterCard bocsátja ki. Az M1 megkeresésére azt írták, ezzel a humanitárius segélyszervezetek munkáját szeretnék segíteni. Illetve az is kiderült, hogy a MasterCard humanitárius programjait Soros György 500 millió dollárral támogatta.

Az EB időközben közölte azt is: havi 48 ezer forintnyi összeget utalnak ezekre a kártyákra.

Arról viszont nincs konszenzus, hogy mennyi migránskártyát adtak ki eddig. Az ENSZ szerint 85 ezret, az EB viszont "csak" huszonötezerről tud.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére