Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt az újabb bizonyíték arra, hogy Franciaországban él és virul az antiszemitizmus

Tóth Dalma

2019.03.02. 20:00

Franciaországban az elmúlt idõszakban megugrott az antiszemita incidensek száma. Ezúttal is megrongáltak egy emlékmûvet, amelyet a nácik által 1940-ben lerombolt strasbourgi zsinagóga helyén állítottak fel.

Ismeretlen tettesek leborították az emlékművet, melyen a következő felirat szerepel:  „Itt áll 1898 óta a nácik által 1940. szeptember 12-én felgyújtott és lerombolt strasbourgi zsinagóga.”

Az márványtábla 300-400 kilogrammot nyom, ezért valószínű, hogy az elkövetők többen voltak. 

A lerombolt emlékműről a város alpolgármestere, Alain Fontanel tett közzé képet a Twitteren. A támadás újabb jele annak, hogy a városban jelen van az antiszemitizmus – fűzte hozzá.

Nemrég meggyaláztak egy Strasbourghoz közeli zsidótemetőt is. A tettesek számos horogkereszteket és antiszemita jelszavakat festettek a síremlékekre. Az ügy kapcsán még Emmanuel Macron francia államfő is megszólalt. Ellátogatott temetőbe majd elmondta, hogy Franciaország elkötelezett az antiszemitizmus elleni küzdelemben.

Szabályosan menekülnek a zsidók Párizs külvárosaiból a muszlim migránsok miatt

2019. február 22. 17:08 Féltik a testi épségüket, ezért máshova költöznek. Franciaországban egyre durvább antiszemita indíttatású támadások történnek: lassan kijelenthető, hogy napi rendszerességgel követnek el kisebb-nagyobb erőszakos tetteket a zsidó közösség tagjai ellen. Egyre többen vallják azt, hogy a bevándorlási hullám és annak hatásai következtében erősödött az antiszemitizmus Nyugat-Európában.

Franciaországban él Európa legnagyobb, több mint félmillióra becsült zsidó közössége.

A statisztikák szerint tavaly 74 százalékkal nőtt az antiszemita támadások száma 2017-hez képest. A franciaországi zsidó szervezeteket képviselő tanács (CRIF) elnöke szerint azonban ennél rosszabb lehet a helyzet, mivel nem jelentenek be minden antiszemita támadást, ezért a valós számok sokkal magasabbak lehetnek.

A DW által korábban megkérdezett szociológus szerint, habár az antiszemitizmus nem új keletű Franciaországban, rengeteg olyan tényező erősítette meg a zsidókkal szembeni gyűlöletet, amelyek a migrációhoz köthetők: például maga a tény, hogy a zsidók Franciaországban inkább vidékre menekülnek, mert a nagyvárosokban (ahol több migráns van) éri őket a leggyakrabban támadás.

A nagyobb városok peremén található, úgynevezett problémás negyedekben az antiszemitizmus a mindennapok része"

– mutatott rá a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő Crif vezetője, Francis Kalifat.

Nemcsak az iszlamisták, de a szélsőbaloldaliak is egyre nagyobb fenyegetést jelentenek a zsidókra, hiszen véleményük szerint Izrael egy gyarmatosító állam, a kapitalizmus, az elnyomás megtestesítője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére