Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt az újabb bizonyíték arra, hogy Franciaországban él és virul az antiszemitizmus

Tóth Dalma

2019.03.02. 20:00

Franciaországban az elmúlt idõszakban megugrott az antiszemita incidensek száma. Ezúttal is megrongáltak egy emlékmûvet, amelyet a nácik által 1940-ben lerombolt strasbourgi zsinagóga helyén állítottak fel.

Ismeretlen tettesek leborították az emlékművet, melyen a következő felirat szerepel:  „Itt áll 1898 óta a nácik által 1940. szeptember 12-én felgyújtott és lerombolt strasbourgi zsinagóga.”

Az márványtábla 300-400 kilogrammot nyom, ezért valószínű, hogy az elkövetők többen voltak. 

A lerombolt emlékműről a város alpolgármestere, Alain Fontanel tett közzé képet a Twitteren. A támadás újabb jele annak, hogy a városban jelen van az antiszemitizmus – fűzte hozzá.

Nemrég meggyaláztak egy Strasbourghoz közeli zsidótemetőt is. A tettesek számos horogkereszteket és antiszemita jelszavakat festettek a síremlékekre. Az ügy kapcsán még Emmanuel Macron francia államfő is megszólalt. Ellátogatott temetőbe majd elmondta, hogy Franciaország elkötelezett az antiszemitizmus elleni küzdelemben.

Szabályosan menekülnek a zsidók Párizs külvárosaiból a muszlim migránsok miatt

2019. február 22. 17:08 Féltik a testi épségüket, ezért máshova költöznek. Franciaországban egyre durvább antiszemita indíttatású támadások történnek: lassan kijelenthető, hogy napi rendszerességgel követnek el kisebb-nagyobb erőszakos tetteket a zsidó közösség tagjai ellen. Egyre többen vallják azt, hogy a bevándorlási hullám és annak hatásai következtében erősödött az antiszemitizmus Nyugat-Európában.

Franciaországban él Európa legnagyobb, több mint félmillióra becsült zsidó közössége.

A statisztikák szerint tavaly 74 százalékkal nőtt az antiszemita támadások száma 2017-hez képest. A franciaországi zsidó szervezeteket képviselő tanács (CRIF) elnöke szerint azonban ennél rosszabb lehet a helyzet, mivel nem jelentenek be minden antiszemita támadást, ezért a valós számok sokkal magasabbak lehetnek.

A DW által korábban megkérdezett szociológus szerint, habár az antiszemitizmus nem új keletű Franciaországban, rengeteg olyan tényező erősítette meg a zsidókkal szembeni gyűlöletet, amelyek a migrációhoz köthetők: például maga a tény, hogy a zsidók Franciaországban inkább vidékre menekülnek, mert a nagyvárosokban (ahol több migráns van) éri őket a leggyakrabban támadás.

A nagyobb városok peremén található, úgynevezett problémás negyedekben az antiszemitizmus a mindennapok része"

– mutatott rá a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő Crif vezetője, Francis Kalifat.

Nemcsak az iszlamisták, de a szélsőbaloldaliak is egyre nagyobb fenyegetést jelentenek a zsidókra, hiszen véleményük szerint Izrael egy gyarmatosító állam, a kapitalizmus, az elnyomás megtestesítője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

Nemcsak a törökök ellenzik a finnek és svédek NATO csatlakozását, az amerikai pénzügyminiszter szerint Oroszországnak kellene fizetnie a háború utáni helyreállítás költségeit.

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor fogadta az angolai UNITA elnökét

A magyar miniszterelnök és az angolai ellenzéki erő vezetője a Karmelita kolostorban tartott megbeszélést.

Egy újabb republikánus kormányzó tiltotta ki a transznemű sportolókat a női versenyekről

A lépéssel Dél-Karolina lett a 16. állam, amely megtiltja a biológiai férfiak részvételét a női sportokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére